Agricola Bacău a aruncat 1 milion de euro pe un rebranding hidos

Joi, 8 Noiembrie 2012 | Pareri personale | 4 comentarii

Mă uit la rebranding-ul suferit de “neamul de gospodari” de la Agricola Bacău și mă întreb ce a fost în capul celor de la Brand Tailors atunci când au încasat 1 milion de euro și au livrat, în opinia mea, o identitate vizuală hidoasă și total lipsită de creativitate.

Cică procesul de rebranding are la bază valori precum prospețimea sau autenticitatea. Acea frunzuliță și fontul plictisitor denotă autenticitate și prospețime? Sunt un client fidel al celor de la Agricola, produsele lor sunt de calitate, însă mă uit la logo și văd de la o poștă că am de-a face cu urâțenia întruchipată.

E anul 2012, iar rebranding-ul a costat 1 milion de euro, oameni buni! Și e urât cu draci!

Despre Cloșca cu puii de aur a celor de la Agricola a mai scris și Marius Sescu. Un material interesant pe aceeași tema am gasit la experții de pe B2B Strategy.

4 comentarii la “Agricola Bacău a aruncat 1 milion de euro pe un rebranding hidos”

 1. Anonim 8 Noiembrie 2012 at 19:58 Permalink

  In cazul asta cred ca se poate spune ca prostia a costat enorm. Ma intreb cine a avut un impact mai mare, lipsa de identitate corporativa al celor de la Agricola sau lipsa bunului simt de la Brand Tailors. Cum sa vii cu asa ceva la pret de un milion de euro?

 2. Marius Sescu 8 Noiembrie 2012 at 21:09 Permalink

  Prețul e pentru tot procesul de implementare a noi imagini, inclusiv în magazine, schimbarea ambalajelor etc. Ținând cont de mărimea companiei nu e o sumă exagerată, s-a discuta în comentariile din articolul de pe blogul meu, menționat de tine, destul de mult pe tema asta.

  Totuși, si eu cred că se putea mult mai bine în materie de logo, slogan, identitate, cu banii ăștia.

 3. Looper 12 Noiembrie 2012 at 12:17 Permalink

  Produse de calitate ? Muhhhahahha. Ar trebui sa vorbesti cu inginerii de la ei. Am vorbit cu 3 persoane care erau implicate in procesul de productie si toti au spus ca ei nu consuma produse Agricola si ca toata lumea ar trebui sa se fereasca.

  • daniela 8 Iunie 2013 at 11:41 Permalink

   toata lumea are “prieteni” care spun ca agricola bacau nu este bun, prietene a murit cineva de la carne? nu te lua dupa turma, inginerule si hai la un sandwich cu salam de sibiu, nr 1 in tara, dar nu iti recomand fiindca am multi ingineri :)))


Lasa un comentariu