Al doilea magazin bisericesc oficial din oras

Miercuri, 9 Februarie 2011 | Bacau, foto, Pareri personale, stiri | 6 comentarii

Daca ati trecut aseara prin Parcul Catedralei si nu stiati de unde se aude soborul de preoti, raspunsul era Filocalia, al doilea magazin de articole bisericesti deschis de Arhiepiescopia Romanului si a Bacaului in mun. Bacau. Primul este cel de la Capela “Sf. Andrei” din Arena Mall, primul si singurul lacas de cult (daca nu ma insel) din Romania situat intr-un centru comercial.

Ce a spus P.S. Ioachim Bacauanul, Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului si a Bacaului, la inaugurarea magazinului:

Suntem coordonatori ai institutiei noastre bisericesti, iar obiectivul pentru care deschidem acest magazin este de binefacere, scopurile premordiale fiind cele spirituale. Noi mereu amintim in biserica lumii ca trebuie sa prevaleze partea spirituala a vietii.

Cartile din magazinul Filocalia au scop invatatoresc, sunt carti de spiritualitate. Aici am asezat numai cartile care sunt necesare pentru cresterea spirituala a credinciosilor. Se pun tot felul de carti pe piata care, credem noi, trebuie verificate ca sa mentina viata spirituala. Omul devine dezorientat din cauza unor carti actuale ce se gasesc pe piata. Noi, biserica, suntem singura institutie care se ocupa de sanatatea spirituala a poporului. Aici vom organiza si prezentari de carte.

Biserica noastra este autorizata prin lege sa vanda articole bisericesti, iar cei care vand de acestea in piata incalca grav legea si cad in pacatul de a se folosi de cea mai sacra institutie de pe pamant. Daca nu cumparam lumanari dintr-un magazin autorizat sa vanda asa ceva dam credit sarlatanilor, celor care profita de Biserica Ortodoxa.

Inainte aici era magazinul Mitropoliei. In lege scrie ca nimeni nu are voie sa comercializeze articole bisericesti pe teritoriul patriarhiilor.

E super ca avem doua magazine “oficiale” care vand articole bisericesti in oras, unul la mall si unul in centru, dar mie imi miroase a putin monopol din partea Arhiepiescopiei pe acest sector de activitate, evident, in scop caritabil. Deci, dragi credinciosi, daca veti cumpara lumanari si icoane din piata acestea nu vor fi recunoscute de biserica, never. Nais.

Jos am publicat o galerie foto de la inaugurare plus un video. Toate sunt realizate cu telefonul mobil.

6 comentarii la “Al doilea magazin bisericesc oficial din oras”

 1. Anonymous 9 Februarie 2011 at 15:07 Permalink

  Ca de fiecare data, prostia crestinilor intrece orice limita.

 2. Anonymous 9 Februarie 2011 at 18:02 Permalink

  Daca banii sant ochiul dracului,de ce popii pun mana atat de naravnic pe ei???Cica au dreptul sa vanda!Cata nerusinare din partea acestei categorii nesatule?Aveti dreptul sa botezati,cununati,inmormantati contra cost??Aveti dreptul sa luti impozite de la enoriasi???Aveti dreptul la retrocedari nesimtite de hectare de terenuri dobandite de pe la Stefan cel Mare cnad erati mana in mana cu puterea ca si acum??DAR OBLGATII DE BUN SIMT AVETI

 3. tudor.c 9 Februarie 2011 at 21:56 Permalink

  Eu zic sa cititi aici: http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.htp_act_text?idt=13193 si-apoi sa vedeti cati dintre fostii presedinti ai Romaniei, deputati, senatori si altii cu atributii legiuitoare au primit decoratii de la BOR. Apoi faceti legatura.

 4. Teodora Nicodim 11 Februarie 2011 at 09:33 Permalink

  Ma insel eu, sau acolo functiona de mult un magazin de profilul respectiv?

 5. Anonymous 26 Martie 2011 at 22:33 Permalink

  mereu ma intreb , ce cauta sectarii masonii , ateii , catolicii si greco-catolicii sa comenteze despre ortodoxi , le pute hoitu de la distanta … MARE ADEVAR SPUNEA PARINTELE ARSENIE BOCA DESPRE SECTARI , vor merge in IAD cu biblia subsioara …Doamne ajuta , post usor si cu folos !

 6. taranu 10 Aprilie 2011 at 23:31 Permalink

  Mereu ma intreb ce cauta sectarii , masonii si PROSTII , catolici si greco- catolicii pe siteurile si la comentariile despre munca si organizarea BISERICII ORTODOXE .
  Oare mosoo si stramosii vostri ce au fost ttari sau turci sau sinteti produsi in eprubeta ?


Lasa un comentariu