Foto: Alaiul datinilor și obiceiurilor de iarnă 2013

Vineri, 27 Decembrie 2013 | Bacau, foto | 2 comentarii

Astăzi, înainte de prânz, am participat, în centrul Bacăului, la unul dintre evenimentele mele anuale preferate: festivalul cu obiceiuri de iarnă, ajuns la ediția cu numărul 48.

Am descărcat sute de fotografii, dintre care am selectat și am retușat doar câteva zeci, cele mai sugestive. O să vă placă!

Participând la Alaiul datinilor, mi-am asigurat doza de energie pozitivă pentru acest final de an! A fost o ediție foarte colorată și gălăgioasă (mai ales datorită tunului cu carbid), la care miile de băcăuanii prezenți în Piața Tricolorului au avut ce să vadă și să audă. Și ce să fotografieze!

alaiul datinilor si obiceiurilor de iarna bacau 2013-41

Anul acesta, parcă m-am întrecut cu fotografiile. O fi mândria un păcat, da’ cadrele de mai jos mi-s tare dragi. Am fost mai harnic față de ediția de anul trecut, iar dovezile le aveți mai jos.

Au fost prezente formații din Dărmănești, Dofteana, Vultureni, Berești-Tazlău, Zemeș, Plopana, Lipova, Balcani, Livezi, dar și din județele limitrofe: Botoșani, Iași, Suceava, Neamț, Vrancea și Vaslui. Am avut de toate: urși, capre, fete frumoase, nelipsitele fotografii selfie, feciorași, cerbi, căluți, mascați, un tun serios, organizare bună, o sonorizare pe măsură și, foarte important, o vreme neașteptat de blândă!

Evenimentul a fost organizat, ca de obicei, de Ansamblul Folcloric “Busuiocul” (coordonat de Petrică Vlase), cu sprijinul Consiliului Județean Bacău – instituție reprezentată la eveniment de vicepreședintele Ionel Floroiu.

Vă las cu fotografiile, 62 la număr!

2 comentarii la “Foto: Alaiul datinilor și obiceiurilor de iarnă 2013”

  1. One 27 Decembrie 2013 at 21:28 Permalink

    cu ce aparat tragi?


Lasa un comentariu