Alegeri la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri”

Vineri, 3 Februarie 2012 | Bacau, Pareri personale, stiri | 1 comentariu

Spuneam la sfârşitul anului 2011 că unul dintre primele mele obiective pentru 2012 este reorganizarea alegerilor în Consiliul Şcolar al Elevilor din Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri” Bacău. Ştim cu toţii că acolo au votat doar şefii de clasă, 33 la număr, dintr-un total de 1 100 elevi. Au fost sute şi sute de elevi care au fost privaţi de dreptul de a-şi alege reprezentanţii. Acum, Alecsandriul este pe cale să intre în normalitate.

Atunci, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Consiliului Naţional al Elevilor, aprobat prin ordin de ministru, a fost încălcat mişeleşte însă, chiar dacă am avut documentul în mână atunci când am invalidat alegerile şi am vorbit numai despre neregulile de acolo, tot eu eram cel care arunca cu noroi în CNVA în viziunea unora. Am fost prompt şi am acţionat în litera legii. Mi-am făcut treaba. Am fost observator la o mulţime de licee din Bacău şi procesul electoral a fost corect. De ce să fie CNVA mai cu moţ? Nu eu sunt cel care a venit cu jigniri şi acuze nefondate.

Deciziile Consiliului Judeţean al Elevilor Bacău şi Consiliului Naţional al Elevilor de după alegeri nu au fost suficiente pentru cei de la Alecsandri. Mă refer atât la direcţiune, cât şi la cei aleşi, care au ţinut de scaun. Îi înţeleg, poate că aşa am fi făcut mulţi dintre noi. Am lăudat Biroul Executiv de acolo, chiar dacă l-am invalidat şi nu l-am recunoscut. Au o activitate de invidiat şi îi felicit. Totuşi, le-a fost frică de alegeri. De fiecare dată când vorbeam despre reorganizarea alegerilor le spuneam că nu au de ce să le fie frică dacă toţi şefii de clasă chiar i-au votat în unanimitate, aşa cum susţi ei. Dacă sunteţi buni, elevii vă vor vota tot pe voi!

Andrei Bogdan Petre (preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor) a fost săptămâna trecută la Bacău şi a rezolvat cazul, ca să zic aşa, convingându-i pe cei din CNVA să organizeze alegeri respectând regulamentul. S-au lăsat greu, iar negocierea a fost dură. CŞE-ul de acolo este foarte unit. Biroul Executiv al Consiliului Naţional al Elevilor a venit rapid cu o decizie şi cu precizările de rigoare. Dacă totul se desfăşoară conform regulamentului iar cadrele didactice de acolo îi lasă pe elevi să voteze liber, votul va fi o reuşită. O reuşită a elevilor care vor să cunoască practicile ce stau la baza democraţiei cu care ne batem în piept.

Alegerile vor avea loc luni, 6 februarie 2012. Procesul electoral va fi asistat de doi delegaţi ai CNE, reprezentanţi ai CJE Bacău, dar şi delegaţi din partea ONG-urilor băcăuane. Valabil pentru elevii din Alecsandri, dosarul de candidatură se poate depune până vineri seara la ora 24:00.

1 comentariu la “Alegeri la Colegiul Naţional “Vasile Alecsandri””

  1. Andrei 3 Februarie 2012 at 21:30 Permalink

    Da, asa este!


Lasa un comentariu