Am aflat niste lucruri interesante de la…Vantu

Marti, 8 Decembrie 2009 | foto, Pareri personale | 9 comentarii

De fiecare data cand apare in media, Sorin Ovidiu Vantu dovedeste ca nu degeaba are atatia bani. E inteligent, direct, subtil, elegant si cinic. Bogat simt cu totii ca este, dar cred deasemenea ca este si unul dintre cei mai influienti oameni din Romania. Nu sunt unul dintre cei care cred ca toti banii pe care ii are sunt de pe urma ispravii cu FNI-ul.

Astazi a aparut in Capital in interviu cu S.O. Vantu foarte interesant. Il puteti citi aici. Uite cateva lucruri pe care le-a spus si mi-au sarit in ochi:

 • “Eu, la 25 de ani, am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să-mi câştig existenţa, fără a-mi alege mijloacele.”
 • “Pot supravieţui în orice colţ din lumea asta, dar de trăit, nu pot trăi decât aici. Pentru că ador limba română.”
 • ca un tanar n-are nicio sansa acum sa faca bani cinstit, pe cand necinstit o gramada
 • “Am intrat în business de foame, dar mie nu-mi place bu­si­nessul.”
 • intrebat despre secretul lui in afaceri, a spus ca “nu este ni­ciun secret. Este pur şi simplu noroc.”
 • “Eu nu ştiu să lucrez cu computerul. Nu ştiu să deschid un computer.”
 • “La 54 de ani, numai proştii sunt fericiţi. La anii mei, nu mai eşti fericit.”
 • “Eu comit doar fapte necesare, nu fapte bune.”

Fara doar si poate, este un interviu care ii scoate in evidenta nu doar calitatile pe care le-am amintit mai sus, dar si anumite caracteristici, nu foarte bune pentru calitatea umana din punct de vedere moral, dar care l-au facut sa fie bogat:

 • egoist (“Dacă aş avea vreo idee, fiţi convinsă că aş păstra-o pentru mine.”)
 • infatuat (“Imaginaţia mea nu are limite. Acum, fiecare după capacităţile lui intelectuale.”)

In concluzie, ca sa fii bogat trebuie sa faci si lucruri imorale, nu trebuie sa pleci din Romania, nu iti trebuie neaparat computer, trebuie sa fii plin de sine si egoist si, nu in ultimul rand, sa ai si noroc.

9 comentarii la “Am aflat niste lucruri interesante de la…Vantu”

 1. mao 8 Decembrie 2009 at 15:45 Permalink

  Vantu nu spune lucruri interesante,e doar smecher.

 2. OVIDIU 8 Decembrie 2009 at 19:10 Permalink

  kristofer, daca in locul pagubitilor banii tai ar fi acum la Vantu probabil ca ai fi mai "aspru" in vorbe.
  specimenul asta e emblematic pentru specia de roman smecher, hot, perfect adaptat tranzitiei. o fosila vie insa intangibila prin prisma relatiilor pe care si e-a cladit in timp.

 3. Gabriel Ursache 8 Decembrie 2009 at 19:47 Permalink

  @kristofer
  Din punctul meu de vedere i-ai rastalmacit cuvintele si le-ai dat sensul pe care tu l-ai vrut! El nu a spus ceea ce ai afirmat in concluzia ta!
  Il numesti "egoist" degeaba. Afacerile se fac asa pentru ca altfel ideile tale vor fi puse in practica de alti oameni de afaceri si astfel ai ramane doar cu imaginatia!
  Vantu nu este unul din cei mai influenti, el este cel mai influent! Daca eu care te-am criticat pentru expresii de genul "cel mai…", am folosit aceasta sintagma, crede-ma ca stiu ce spun!
  Averea nu poate proveni de la FNI pentru ca el era foarte bogat cu mult inainte de aceasta istorie!

 4. Alexandru Olariu 8 Decembrie 2009 at 22:09 Permalink

  hhmmm…kristofer, lucrurile pe care tu le spui sunt in mare masura adevarate, dar sa mai ai la ora asta niste revelatii de genu' [In concluzie, ca sa fii bogat …. in ultimul rand, sa ai si noroc.] e ceva de genu, scuza-mi comparatia, ca si cum ai spune ca tocmai ai descoperit ca pamantul se invarte in jurul soarelui si nu invers. Adica lumea nu mai are nevoie de confirmarea ca vantu e inteligent, direct, subtil, elegant si cinic etc etc…cu totii o stiu si au vazut-o cu ochii lor in atata timp, ca slava cerului, SOV n-a fost vrun discret care sa se fofileze de a aparea in media. Subiectul in sine nu prea are esenta, scuze ca-ti zic, da e "fumat" de-al binelea. Oricum, tu hotarasti ce postezi si ce nu, asa ca tot ce pot sa-ti urez e mult succes pe viitor

 5. Anonymous 9 Decembrie 2009 at 12:38 Permalink

  In concluzie, ca sa fii bogat trebuie sa faci si lucruri imorale – cred ca e timpul sa te mai si maturizezi, sau lasa numai muzica ca e mai bine. SOV, in caz ca nu stiai e unul din fondatorii bursei de valori bucuresti – http://www.bvb.ro/ . invata sa iei ceva bun de la un om, sa privestea partea plina a paharului, scapa de mentalitatea cu care ai tras concluzia, ca altfel vei fi doar parte din multime.
  ca sa furi o tara intreaga si totusi sa fii liber cred ca aici e vorba mai mult decat smecherie, nu crezi ca e si inteligenta?
  numai bine.

 6. tudor 9 Decembrie 2009 at 14:24 Permalink

  Foarte bun Vantu asta. A reusit sa modifice ordinea candidatilor la alegeri. Are o minte foarte iscusita: http://pesurse.ro/2009/12/5/bsescu-i-vntu-i-au-dat-mna-s-l-lucreze-pe-geoan.html

 7. Gabriel Ursache 9 Decembrie 2009 at 15:20 Permalink

  @Tudor

  A fost foarte clar aranjamentul din moment ce stirea cu vizita a venit de la trustul lui Vantu!
  Nu stiu de ce dar ma asteptam sa-l prinda Base pe Geo cu nadragii in vine!
  Asta e!

 8. Anonymous 17 Decembrie 2009 at 03:50 Permalink

  Anonim 22.09, la cati fura si sunt cat se poate de liberi, ar insemna dupa tine ca e o tara plina de oameni inteligenti. Nu aici se vede inteligenta. Totusi nu te contrazic, Vantu nu e prost deloc, are instinctul de supravietuitor si cel mai important, n-are mama, n-are tata. Este genul de om care ar putea sa te prosteasca pe fata si apoi ai sta si ai analiza cum a reusit. Este un hot elegant, daca imi permiteti aceasta sintagma, dar locul sau este dupa parerea mea tot dupa gratii.

 9. Anonymous 23 Februarie 2010 at 20:16 Permalink

  Tineti minte voi supusi ,
  Sorinel vo da la buci 😉
  Smecherii ( baietii destepti ) cu faptele ,
  Fraierii cu vorbele si cuvintele goale care nu valoreaza nimic in fata nimanui
  Filosofia pragmatica universala : SMECHERII SI RESTUL !! FOREVER


Lasa un comentariu