Am căzut din lac în puț cu ocupantul scaunului de primar

Am căzut din lac în puț! Pe zi ce trece, actualul primar Lucian Stanciu Viziteu preia din ce în ce mai multe năravuri de la fostul primar Cosmin Necula.

Într-un text la ceas de seară în care deformează realitatea, primarul Bacăului a scris o serie de aberații despre activitatea mea, încercând să mascheze lipsa de transparență pe care o patronează în Primăria Bacău. Câteva clarificări:

1. Accesul la documentele primăriei îmi este restricționat și tocmai de aceea sunt nevoit să transmit solicitări oficiale, înregistrate la registratură, pentru a primi informațiile necesare desfășurării mandatului. Este și cazul documentelor care vizează amenajarea parcării de 1 milion de euro din zona Mioriței-Bradului-Tipografilor, care nu pot fi descărcate pur și simplu de pe Sicap, cum fals afirmă ocupantul scaunului de primar.

2. Funcționarii publici din orice primărie au obligația să furnizeze documente nu doar consilierilor locali care adresează interpelări (conform art. 226 din Codul administrativ), ci tuturor cetățenilor care adresează astfel de solicitări. A cere niște documente pe care funcționarii deja le au la îndemână nu are de-a face cu blocarea activității, cum fals încearcă să susțină ocupantul scaunului de primar.

3. În loc să emită aberații pe Facebook, Lucian Stanciu Viziteu ar face bine să publice pe site-ul oficial al primăriei toate proiectele, caietele de sarcini și autorizațiile care vizează lucrările aflate în desfășurare. Asta, desigur, dacă nu cumva are lucruri de ascuns edilul sau personalul aflat în directa subordine a ocupantului scaunului de primar.

4. E strict problema primarului că alege să țină un viceprimar fără atribuții. O face din orgoliu și tocmai pentru că nu m-am făcut preș în fața lui, refuzând să demisionez pentru a face loc în primărie unui viceprimar din gașca lui Necula. Totuși, asta nu înseamnă că nu am activitate, iar lucrul acesta este vizibil în spațiul public, la birou și pe teren zilnic, dar și în ședințele Consiliului Local. Abuzurile și hărțuirile la adresa mea continuă și pentru ele va da socoteală mai devreme sau mai târziu ocupantul scaunului de primar.

5. Ar putea, de exemplu, să mă pună să verific lucrările care se desfășoară haotic în oraș, că tocmai de asta am cerut documentele privind aceste proiecte de investiții: să fac ceea ce nu face ocupantul scaunului de primar.

6. Fotografia cu doamna în apărarea căreia a sărit este preluată de pe pagina publică a ocupantului scaunului de primar.

7. Culmea, postarea de ieri chiar a avut efect, astfel încât astăzi am primit e-mail cu informațiile solicitate, semn că presiunea publică are efecte asupra celor care cred că se află sub umbrela ocupantul scaunului de primar.

8. Să nu uite dl. primar că are de dat multe explicații cu privire la accidentul în care a avariat Dusterul primăriei. I-am trimis o interpelare oficială în acest sens și îl avertizez și pe el că au trecut cele 10 zile în care trebuia să răspundă. Inclusiv Ziarul de Bacău a sesizat secretomania, semn că încă se mai gândesc cum s-o împacheteze. Dacă nu voi primi informațiile în 48 de ore, voi face în așa fel încât să obținem răspunsurile de la cu totul și cu totul alte instituții abilitate. Nu de alta, dar sunt multe necunoscute de aflat despre aventurile montane ale ocupantului scaunului de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *