Am fost pocit. Intrăm în 2013 și Bacăul nu are centură.

Sambata, 29 Decembrie 2012 | Bacau, Pareri personale | 3 comentarii

Credeam că nu voi ajunge să spun asta. Proiectul șoselei de centură a Bacăului a devenit ceva de proporții matusalemice. Adică e-n stadiu de proiect de ani buni de zile.

Ne-am lăsat mințiți și duși cu zăhărelul atâta timp… și suferim în continuare. Aproape jumătate din traficul de la orele de vârf este de tranzit. Odată cu el vin și zgomotul, poluarea, mizeria, nervii de la semafoare și prețiosul timp pe care îl pierdem de la hypermarket până acasă.

Timpul este cea mai de preț resursă pe care un om o poate deține. Nimic altceva nu este mai important decât timpul. Au trecut două rânduri de alegeri locale și generale. Prin 2010, comparam realizarea variantei rutiere a municipiului Bacău cu o telenovelă. Asta și este! Tot atunci, v-am rezumat promisiunile aleșilor noștri referitoare la proiectul care ar putea decongestiona traficul din oraș.

Trafic de sarbatori in Bacau (2)

Mai mult, am avut tupeul de a da niște pronosticuri atunci. Mi s-a spus că-s nesimțit și răuvoitor. Da, atât de răuvoitor încât mă uit în urmă și constat cu mare surprindere (not) c-am fost pocit. Decembrie 2012: nu avem centură.

În urmă cu fix doi ani, Deșteptarea, portavocea portocalie pe atunci, anunța introducerea proiectului pentru centura Bacăului în bugetul Guvernului pe 2011. Iaca, na. Asta s-a întâmplat și-acum, la final de 2012: Centura Bacăului a intrat în programul de guvernare. Așteptările mele sunt minime, ba chiar inexistente. Sorry, da’ mi-am luat-o de prea multe ori în freză. Vom îmbătrâni și tot nu vom avea centură. Autovehiculele sunt din ce în ce mai multe, iar șoselele aceleași.

Bă, eu chiar am fost pocit:

2011 (pronostic): proiect, proiect, “avem finantare”, proiect, etc;
2012 (pronostic): Campanie electorala = macheta = articole in presa platite = “Anul acesta demaram lucrarile!”;
2013 (pronostic): Kristofer93.com -daca va mai exista- scrie ca Bacaul nu are centura.

Am citat din ce scriam în 2010, nimic mai mult. Mai are rost să vă arăt articolele în care am scris despre centură, promisiunile politicienilor privind acest proiect și ce avem de fapt acum în jurul Bacăului? Nu cred.

Circulați, vă rog!

3 comentarii la “Am fost pocit. Intrăm în 2013 și Bacăul nu are centură.”

 1. anonim 30 Decembrie 2012 at 14:53 Permalink

  O sa vina si randul centurei abia prin 2018 – 2020. Indiferent de guvernare, pur si simplu nu avea sa se faca centura. In zona Moldovei proiectele sunt de o importanta secundara in strategia de investitii, asta in ciuda necesitatii regionale.

 2. mihai30 3 Ianuarie 2013 at 09:33 Permalink

  Lasa ca vor face cei 2 candidati sustinuti si votati de tine din partea USL, in cei 4 ani. Asa au promis doar, nu?

 3. Claudiu Minea 26 Martie 2016 at 17:55 Permalink

  Am intrat si in 2016…

  “anonim” care a comentat pe 30 Decembrie 2012 at 14:53 a fost cam optimist. s-a lasat luat de valul optimismului…


Lasa un comentariu