Am revenit. Lupta continuă!

Duminica, 21 Ianuarie 2018 | Pareri personale | 6 comentarii

În ultimele zece zile n-am mai urcat nimic pe blog, iar această lipsă de activitate aici poate fi explicată în mai multe moduri. În primul rând, am ajuns la concluzia că uneori poate scriu prea mult și citesc prea puțin. Apoi, ultimele evenimente din Consiliul Local Bacău efectiv mi-au lăsat un gust amar și am avut nevoie de câteva zile pentru a-mi recăpăta optimismul cu care în 2016 am candidat și am intrat ca independent în legislativul local.

Al treilea motiv al absenței este un rebranding la care lucrez de ceva vreme și care va revoluționa în multe privințe, sper eu, acest blog și totodată prezența mea online. Postările de pe blog vor fi poate puțin mai rare, dar mult mai bine structurate. Acesta nu mai este de ceva vreme un site de știri, de noutăți locale, ci un spațiu în care îmi prezint activitatea și lucrurile pe care le fac pentru comunitate. Eu vreau să îl duc mai departe: să fie o pagină mult mai interactivă pentru cei care o accesează și mai bine orientată spre zona participării civice. Avem nevoie de asta în Bacău! :)

Argumentul patru: masterul de Mobilitate urbană pe care îl urmez în cadrul Facultății de Urbanism de la Universitatea “Mincu” din București presupune nu doar o sesiune lungă și tot felul de evaluări în timpul semestrului, ci și câteva proiecte individuale sau în echipă care chiar reprezintă o provocare pentru mine având în vedere că domeniul pe care îl studiez este unul relativ nou pentru mine. Conex, dar nou din multe puncte de vedere.

De exemplu, zilele trecute am fost la Giurgiu pentru a analiza periferia urbană sudică de la malul Dunării. Pentru altă materie, împreună cu alți 5 colegi, analizez transportul public ce leagă Bucureștiul de zona lui metropolitană și împreună redactăm o serie de propuneri punctuale pentru ameliorarea acestuia. În concluzie, sunt materii la care învăț o tonă de lucruri utile mai ales pentru activitatea mea de consilier local băcăuan, dar pentru a le asimila am nevoie de timp și dedicare.

ghinghes giurgiu

Plimbarea de la Giurgiu mi-a adus motivul cu numărul 5: o răceală care nu mi-a dat pace vreo 3 zile.

Nu în cele din urmă, recent am intrat în echipa Societății Academice din România (SAR), unde pe de o parte manageriez un proiect cu impact național care își propune transparentizarea bugetară a unităților de învățământ prin implicarea părinților și a elevilor (cât de curând îl vom lansa și veți vedea o serie de activități inclusiv în Bacău), iar pe de altă parte voi coordona Alianța România Curată (ARC) pentru abordarea unor subiecte și acțiuni de bună guvernare.

Mulți m-au întrebat “ce tot fac de nu mai scriu pe blog”, deci iată răspunsurile! Oricum, pe Facebook am tot reacționat și comunicat cu cei care mă urmăriți acolo, deci o colecție de reacții postate pe rețeaua de socializare fiți siguri că urmează în următoarele zile pe Kristofer.ro.

A fost cea mai lungă perioadă fără niciun articol pe blog și mă bucur că am reușit să trec peste ea.
Bine v-am regăsit!

6 comentarii la “Am revenit. Lupta continuă!”

 1. Adi 21 Ianuarie 2018 at 19:41 Permalink

  Welcome back! Credeam ca ai patit ceva ori ca efectiv te-ai lasat de blogging..

  • Kristofer 21 Ianuarie 2018 at 19:48 Permalink

   Niciodată! Blogul pentru mine a fost și rămâne principalul motor al pasiunilor mele care ulterior s-au transformat în activități și proiecte! :)

 2. Jorge Azo 21 Ianuarie 2018 at 20:40 Permalink

  PSD

 3. Alex 22 Ianuarie 2018 at 12:53 Permalink

  Ne-ai bagat putin “in corzi”.
  …si eu care credeam ca am ramas fara (viitor) Primar.
  Bine ai Revenit!
  Hai ca astia deja sarbatoreau ca au scapat de tine!

 4. Kros 26 Ianuarie 2018 at 17:25 Permalink

  Ca sa fii un om de success,prima oara trebuie sa respecti inclusive adversarii.Ciuma rosie este o ideia radical care o sa-i mentina la putere,pentru ca in general se voteaza si contra opiniilor dure.
  Da,intradevar se doreste de catre populatie curatarea partidelor,dar cele doua partide de opozitie PNL si USR,nu sint cel mai bun exemplu de corectitudine.Sa ne aducem aminte de finantarea USR -ului din contracte cu statul(vestitele studii de fezabilitate),iar de PNL sa nu mai vorbim ca este bubos rau.
  Avem nevoie de un partid tanar,cu oameni curati dar si pregatiti pentru a fi o alternative reala.In acest moment nu avem oameni pregatiti cu mintea limpede care sa poata prelua puterea.
  Am asistat la cateva sedinte ale filialelor locale de la toate partidele si sincer am ramas cu un gust amar.Sant aierieni.Cu greu ai de unde alege.
  Emigratia incepe sa-si spuna cuvantul.Diluarea societatii nu avea cum sa nu duca la asta.Daca mai pui si obiceiul de a fi facute dosare tuturor celor care mai pot fi solutii,ajungem la concluzia ca ,,nu mai avem viitor ca tara”.


Lasa un comentariu