Amenajare piata pietonala in centrul orasului Bacau

Luni, 22 Octombrie 2007 | Bacau, stiri | 4 comentarii

Conform Primariei Bacau , zona inclusa intre Casa de Cultură, clădirea Prefecturii si strada N. Bălcescu va fi radical schimbata, inchizandu-se definitiv circulatia.
Ei spun ca vor construi o fantana cu pardoseala d egranit care va fi centrul de atractie al oazei de recreere. Cand fantana nu este in functiune, acolo se vor putea desfasura expozitii si festivitati culturale.

Mai multe detalii aflati din citatul de mai jos:

Compoziţional propunerea de amenajare a pietei pietonale, va avea caracter geometric datorită stăzilor ce delimitează perimetral zona inclusa in axa de perspectivă Casa de Cultură, clădirea Prefecturii si strada N. Bălcescu.
Ca element dominant şi decorativ, va fi amplasata o fântâna arteziană ce va crea echilibru întregii compoziţii arhitecturale.
Astfel principala zonă a oraşului Bacău devine o mică ,,insulă” de utilizare frecventă, cu un puternic caracter estetic. Zona creata va satisface functii de piaţă pietonală, de ordin social si de ordin cultural.
Noua fantana se va realiza la nivelul pietonalului cu pardoseală de granit. Spaţiul de circulaţie pietonal dominat de noua fântână arteziană devine în acest caz un spaţiu de plimbare, de întâlnire, un spaţiu liber cu locuri de odihnă şi recreere .
Întreaga zonă poate gâzdui, în cazul în care noua fântână arteziană este oprită, festivităţi culturale, expoziţii etc.
Prin desfiinţarea zonei de circulaţie carosabilă din faţa Casei de Cultură şi înlocuirea acesteia cu o circulaţie pietonală din granit şi pavele prefabricate din beton, se realizeaza o fluidizare a circulaţiei cu trasee drepte ce definesc clar zona studiată.
Pentru trotuarele existente de-a lungul celor două străzi perpendiculare pe Calea Mărăşeşti se propune înlocuirea covorului asfaltic cu pavele prefabricate din beton, cât şi refacerea zonelor verzi existente ce separă trotuarul, de circulaţia carosabilă.
Spaţiile verzi în zonă vor fi refăcute şi reamenajate cu jardiniere, gazon şi arbuşti.

Ramane de vazut daca proiectul va ramane un concept sau chiar va fi pus in aplicare, cum se spera de altfel si cu viitorul parc din piata catedralei din centrul orasului si cu pasajul subteran spre cartierul CFR si de altfel si cu viitoarea varianta rutiera ocolitoare a orasului Bacau.

4 comentarii la “Amenajare piata pietonala in centrul orasului Bacau”

 1. trashca tractoristu 22 Octombrie 2007 at 18:23 Permalink

  poti sa faci rost de niste poze cu proiectul? mi-ar placea sa inteleg ma i exact ce fel de fantama si cum va fi amplasata

 2. marondrio 22 Octombrie 2007 at 21:14 Permalink

  marfa, o sa ma pot plimba cu rolele ;;) pe acolo…

 3. Anonymous 16 Noiembrie 2007 at 18:18 Permalink

  “Prin desfiinţarea zonei de circulaţie carosabilă din faţa Casei de Cultură şi înlocuirea acesteia cu o circulaţie pietonală din granit şi pavele prefabricate din beton, se realizeaza o fluidizare a circulaţiei cu trasee drepte ce definesc clar zona studiată.”
  -cavalere citeste mai bine textul, se intelege ca e vorba numai de circulatia carosabila din fata casei de cultura atat. Daca esti nascut in ’93 e clar ca mai ai scoala de invata. Sunt convins ca aceasta piata va avea mult succes pt toate varstele deoarece in Bacau lipsesc cu desavarsire piatele pentru centrul orasului; toate orasele din strainatate au astfel de piete pietonale destinate mai multor tipuri de activitati.
  Cel care, dupa o zi obositoare parcurge ziua sau in fapt de seara acest spatiu liber deschis al pietei va simti atractia jeturilor de apa pentru a contempla splendidul joc de apa si lumina care-l va inunda cu val de armonie a sunetelor pline si pure ale celei mai frumoase muzici. De aceea este important sa se rezolve problema estetica, artistica a acestei zone de catre arhitectii care au propus acest proiect (ca doar nu or fi macelari). Am parcurs multe astfel de piete in strainatate am si filmulete cu aceste zone dominate de fantani arteziene muzicale, autoritatile merita respectul nostru daca fac acest lucru pentru toti bacauanii. Bravo lor!
  stimabile mult succes la admiterea in clasa a IX a.

 4. kristofer93 16 Noiembrie 2007 at 19:27 Permalink

  Ok, am inteles gresit.
  Si eu sustin ideea, pentru ca este buna si moderna. Am fost in germania si nu era oras fara astfel de piata pietonala de recreere.


Lasa un comentariu