Amendament: toate autobuzele din Bacău trebuie să aibă aer condiționat

Ați crede că e de bun simț ca autobuzele din Bacău să aibă aer condiționat, dar uite că primarul orașului nostru nu este de acord cu acest lucru.

În caietul de sarcini pentru selectarea viitorului operator de transport public local pe care primarul ni-l propune la ședința de joi, una dintre cerințele tehnice pentru autobuze este ca „vehiculele să fie dotate cu aer condiţionat şi/sau ventilaţie forţată, instalaţie de încălzire independentă de motor, funcţionale”.

Așadar, aerul condiționat nu este obligatoriu pentru autobuzele operatorilor care vor participa la licitație, aceștia putând să se prezinte și cu mijloace de transport care au doar ventilație. Știm cu toții că ventilația fortață este egală cu zero pe timpul verii, iar lipsa aerului condiționat în autobuze este un factor care descurajează masiv folosirea transportului public.

Voi face un amendament pentru corectarea acestei anomalii și sper ca restul colegilor consilieri locali să fie de acord cu această propunere de bun simț: ca toate autobuzele viitorului operator să aibă aer condiționat. Asta dacă ne dorim cu adevărat o modernizare a transportului public!

One thought on “Amendament: toate autobuzele din Bacău trebuie să aibă aer condiționat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *