Amurco omoara bacauanii

Duminica, 3 Octombrie 2010 | Bacau, Pareri personale | 7 comentarii

Comentariu primit sambata seara:

Salut. Nu am scris niciodata cu toate ca sunt bacauan ca tine , nu prea imi place sa ma implic , dar de data asta nici nu mai rezist , e ora 1.10 AM 03.10.2010 si in aer e un miros atat de puternic de amoniac de m-am trezit din somn. Locuiesc in Bacau zona Narcisa. Poate stii tu unde si pe cine sa intrebi care e faza , nu stiu ma gandesc la cei responsabili de calitatea aerului . Oricum urmaresc blogul si iti urez bafta pe viitor.

Am iesit afara si am verificat. Asa este, mirosea ca naiba. Ca sa ma conving de poluarea cu amoniac de la Amurco de aseara am intrat pe Calitateaer.ro si, ghiciti ce: in centrul orasului aveam la miezul noptii o calitate a aerului buna (3 – verde deschis), iar in sud una medie (4 – galben). Singura explicatie pentru aceasta diferenta dintre centru si sud este o poluare a combinatului Amurco care a avut loc aseara.

Vreau sa fiu clar si rapid: sa ii ia naiba pe cei care sunt in spatele emisiilor de amoniac de la Amurco Bacau! Ne omorati, ma, usor-usor!

7 comentarii la “Amurco omoara bacauanii”

 1. kesar13 3 Octombrie 2010 at 10:11 Permalink

  bai copilu'..amurco hraneste prin agajatii pe care ii are vreo 1000 de familii…asa ca mai gandeste-te un pic..si iti zic eu k poluare nu e numa de la amurco.

  • cristi 2 Ianuarie 2012 at 22:56 Permalink

   si de unde este poluarea daca tot esti asa de documentat ?

 2. Anonymous 3 Octombrie 2010 at 11:32 Permalink

  @

  Daca taceai, om destept ramaneai!

  Nu am nimic cu angajatii de "la Amurco/fostul Sofert" a.k.a pe denumirea sa comunista "Combinatul de Ingrasaminte Chimice", dar omul meu, pune tu in ecuatie 1000 de salariati cu sanatatea a 180.000 de locuitori. In ce favoare inclina balanta?

  Banuiesc ca ai si o varsta de nu cunosti prea multe sau nu-ti pasa de sanatate dar stii tu ca exista rapoarte medicale in care se releva inca din urma cu 20 de ani ca locuitorii din zona Bacaului sufera de viroze respiratorii intr-un numar mult mai mare fata de alte orase din Romania similare ca numar de locuitori, iar cauza principala este poluarea chimica industriala? Nu, sigur ca nu stii!

  Te-ai gandit vreodata cum ar fi sa locuiesti in zona de sud a orasului si sa ai copii al caror sistem imunitar e slabit din cauza acestor noxe si frecvent bati la aps cabinetul medicului de familie? Nu, nu te-ai gandit.

  Chiar daca ai privi din perspectiva unui angajat sau din perspectiva industriala, conversia acestor muncitori ale caror zile sunt numarate pentru ca doar ei stiu in ce conditii muncesc, nu crezi ca ar fi benefica o schimbare daca ar exista initiativa de la nivel central cat si local pentru stimularea dezvoltarii industriale spre ramuri actuale si mai putin poluante.

  Oameni buni, cand comunistii au proiectat si construit combinatul chimic orasul asta a fost marcat cu o bila neagra la capitolul calitatea vietii si a mediului inconjurator. Asta e, pana cand nu scapam de "mostenirea" asta comunista la care APM-ul (agentia pentru protectia mediului) nu face nimic sa stopeze poluarea, vom inghiti noxe atat noi cat si ingnoranti ca @Kesar13.

 3. Anonymous 13 Noiembrie 2010 at 08:01 Permalink

  inchideti odata pentru totdeauna aceste ramasite comuniste care ne omoara cu zile.
  In ceea ce priveste angajatii oricum majoritatea sunt pensionari SAU IN PRAGUL PENSIONARII. iN PLUS LUCREAZA CATE DOI TREI DIN ACEEASI FAMILIE ACOLO DECI NU POATE FI VORBA DECAT DE VREO 100 DE FAMILII CEL MULT.e O CLOACA CONUNISTA IMPUTITA SI URAT MIROSITOARE..

 4. bacauan 12 Iulie 2011 at 16:45 Permalink

  Mergeti pe jos daca nu vreti poluare; ori luati bicicleta. Inainte de a afirma ceva, informati-va care e ponderea poluarii Amurco comparativ cu alti poluatori locali. Cat despre “ramasitele comuniste”- bucurati-va pentru cele care au mai ramas… cate asemenea s-au zidit in capitalismul asta salbatic?

  • cristi 2 Ianuarie 2012 at 22:53 Permalink

   cred ca nici nu stii ce vb poate te plimbi putin prin cartierul ura sa vezi cum miroase lasa gura mica si nu te mai gandi doar la tine pana la urma se va desfiinta si vei ramane pe strazi chiar daca esti un smecher care lucreaza pe acolo in birouri


Lasa un comentariu