Analize gratuite pentru băcăuani, începând din toamnă, la Spitalul Municipal

Miercuri, 18 Aprilie 2012 | Bacau, foto, stiri | 6 comentarii

Spitalul Municipal Bacău este (sau va fi) cea mai importantă realizare din municipiul Bacău în ultimii 20 de ani. Este primul spital public construit în România după Revoluţie şi va fi gata, spune primarul Romeo Stavarache, în noiembrie 2012. “Îmi doresc să vă ştiu sănătoşi” nu mi se pare cel mai inspirat slogan, însă mi se pare extraordinar faptul că fiecare băcăuan va beneficia, gratuit, în fiecare an, de un set de analize.

Lucrările la Spitalul Municipal au început în noiembrie 2007. Investiţia se ridică la peste 35 de milioane de euro, din care 87% provin de la bugetul local, iar 13% de la bugetul de stat. Spitalul Municipal are o suprafaţă de 24 000 mp, 9 corpuri, 7 nivele, 320 de paturi (spitalizare continuă), alte 20 de paturi (spitalizare zi), dar şi o sală de conferinţe de 100 de locuri.

Vor fi create nu mai puţin de 1 200 de locuri de muncă. Aghiuţă vorbea zilele trecute despre nişte stagii de pregătire în Germania şi Danemarca, respectiv despre nişte locuinţe pentru viitorii angajaţi de la spital. În cadrul spitalului vor funcţiona 19 secţii: Centrul de Primiri Urgenţe, Chirurgie generală, Chirurgie plastică, Chirurgie toracică, Neurochirurgie, Chirurgie cardio-vasculară, Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Medicină internă, ORL, Gastroenterologie, Nefrologie, Urologie, Dializă, Oftalmologie, Diabet Zaharat, nutriţie şi boli metabolice, Hematologie şi Oncologie.

Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi unul dintre cei mai mari specilişti în domeniul medical din România a spus că unitatea nouă din Bacău a permis construirea şi organizarea ei, încă de la început, în conformitate cu standardele cele mai moderne din acest domeniu.

6 comentarii la “Analize gratuite pentru băcăuani, începând din toamnă, la Spitalul Municipal”

 1. cristian 19 Aprilie 2012 at 07:09 Permalink

  pana la urma e public sau privat spitalul asta? multi zic ca e privat, si ca e facut pe banii nostri… eu ce sa mai cred? zi-ne tu kristofer

 2. dani 19 Aprilie 2012 at 13:44 Permalink

  e public spitalul….

 3. Dragoș 19 Aprilie 2012 at 20:12 Permalink

  Cine sunt cei multi care afirma ca e privat? Informeaza-te din surse oficiale.

 4. carmen 19 Aprilie 2012 at 21:12 Permalink

  suntem curiosi sa vedem cine va presta acolo? adica de unde cadre medicale? poate liceenele de la “sanitar” care injura de mama focului si scuipa seminte prin autobuze? paote revin la “patria muma” asistentele plecate in Germanica? ups?

 5. Zarzavat 20 Aprilie 2012 at 14:53 Permalink

  Să fii prost să pui botul la rahaturi electorale.
  Am uitat,Bacaul a dovedit in ultimele decenii ca a votat doar gogomani politici,Năsosul(Pinochio) sau Burdănosul (king kong).

 6. wow 20 Aprilie 2012 at 17:45 Permalink

  ce rahat e asta cu analizele gratuite? poi o data pe an. oricum aveam dreptul la un set de analize gratuite. si dureaza de cativa ani chestia asta prin medicul de familie? despre asta zic astia de la primarie ca il dau gratuit? poi nu-l dau ei, bre. l-au dat astia de la minister =))


Lasa un comentariu