Angajații de la SCC își fac sindicat

Joi, 11 Februarie 2016 | Bacau | 2 comentarii

Pe cât de scurt este articolul ăsta, pe atât de valoroasă o să vi se pară informația. De vreo 3 ani, în Bacău își desfășoară activitatea o filială de outsourcing a SCC (Specialist Computer Centres). E o multinațională care numai în Bacău numără peste 400 de angajați care lucrează într-una dintre halele Centrului de Afaceri și Expoziții din vestul orașului.

Nu știu dacă acel spațiu deschis este adecvat și nici dacă destinația acelei hale expoziționale putea fi schimbată peste noapte pentru găzduirea SCC, însă tocmai am primit și verificat informația cum că angajații de la SCC Bacău și Iași au un… sindicat. În plus, am înțeles că acestora le expiră contractul colectiv de muncă și că în următoarea perioadă urmează negocieri pentru reînnoirea lui.

Cunosc destui tineri din Bacău care lucrează la SCC și chiar sper ca directorii să fie cooperanți cu angajații lor. Nu de alta, dar au Constituția României de partea lor:

Art. 9 – Sindicatele, patronatele şi asociaţiile profesionale se constituie şi îşi desfăşoară activitatea potrivit statutelor lor, în condiţiile legii. Ele contribuie la apărarea drepturilor şi la promovarea intereselor profesionale, economice şi sociale ale membrilor lor.

Mă bucură foarte mult faptul că angajații unei multinaționale care operează în Bacău își știu drepturile și că au început să se lupte pentru ele. Intuiția îmi spune că vom auzi multe lucruri de la sindicatul SCC-iștilor în următoarea perioadă. Le urez succes și… curaj!

scc tedx bacau

2 comentarii la “Angajații de la SCC își fac sindicat”

  1. Andrei (fost.angajat) 11 Februarie 2016 at 10:18 Permalink

    Buna Cristian, nu stiu de unde ai tu aceste informatii despre “sindicatul” SCC dar sunt informatii eronate. Pune-ti in ordine ideile si nu mai dezinforma publicul. Multumesc.

    • Kristofer 11 Februarie 2016 at 13:24 Permalink

      Vad ca te-ai semnat ca fost angajat.
      Eu bine, eu stiu de la actualii angajati. :)


Lasa un comentariu