Apa mizerabila la robinete

Miercuri, 28 Aprilie 2010 | Bacau, Pareri personale | 10 comentarii

Alaltaseara, apa care a curs la robintele multora dintre locuitorii orasului Bacau a fost foarte murdara. Culoarea era una maronie. Inteleg faptul ca se lucreaza la aductiunea de apa, am vazut asta circuland prin judet, dar eu cred se pot evita astfel de situatii in care apa sa fie de-a dreptul nefolosibila.

Cum? Pai este foarte simplu si cred ca dispunem de mijloacele necesare acestui lucru. Depozitam o cantitate mare de apa curata in cateva rezervoare imense si cand se lucreaza la conductele de apa utilizam aceasta rezerva.

Totusi, eu, locuitor, platesc apa pe care o consum si cred ca este dreptul meu ca la robinet sa curga o apa pe care o pot utiliza in gospodarie. N-am baut si nici nu voi bea apa de la robinet, dar cum ma spal daca apa este mizerabila, cum fac mancare? In situatii de genul acesta sunt nevoit sa apelez la solutii de lux gen spalatul cu apa minerala.

Ieri dimineata mi s-a parut ca situatia revenise la normal, ca apa era curata. Dar, de unde? Am facut un mic test. Am umplut un lighean, dupa care l-am varsat. Pe fundul ligheanului au ramas resturi de apa murdara. Nu vreau sa pun poza cu ligheanul aici deoarece nu mi se pare foarte estetic sa fac acest lucru.

10 comentarii la “Apa mizerabila la robinete”

 1. tudor 28 Aprilie 2010 at 11:32 Permalink

  Long live Stava….ca ne aduce apa curata, POTABILA, de nu stiu cati ani…parca ne-am cam saturat de promisiuni. Sa va spalati mult si bine cu apa cat mai jegoasa!

 2. Anonymous 28 Aprilie 2010 at 13:16 Permalink

  Eu cred ca tu uiti ca Traiesti in Romania…

 3. HellBoy 28 Aprilie 2010 at 14:22 Permalink

  😐 Se mai intampla si chestii d-astea :). Trebuie sa te obisnuiesti, traiesti in Romania :)).

 4. Anonymous 28 Aprilie 2010 at 21:42 Permalink

  "solutii de lux gen spalatul cu apa minerala."

  Smart kid..ce pot sa spun :))

 5. tudor 28 Aprilie 2010 at 23:15 Permalink

  mai bine incerca pepsi…

 6. Anonymous 29 Aprilie 2010 at 10:38 Permalink

  Nu ai dreptate.
  Nu este de vina apa, ci faptul ca opresc ei apa. Cand ii dau drumul (apei) ( actiunea se mai numeste "lovitura berbecului" ), ea vine cu presiune si spala peretii conductei. De aceea este apa asa ruginie.
  Indiferent de calitatea apei, daca tevile nu sunt noi, apa tot ruginie o sa vina.

 7. Anonymous 30 Aprilie 2010 at 00:50 Permalink

  felititari anonimului care a explicat cum sta treaba…. iar treaba ta cu rezervoare, nu ti se pare ca e SF? gandesti macar ce capatitate ar trebui sa aiba sa alimenteze un cartier? pentru cateva ore?

 8. Anonymous 3 Mai 2010 at 11:35 Permalink

  Kristofer, cati litri de apa crezi ca utilizeaza un bacauan pe zi? Te rog frumos sa-mi dai un numar (de curiozitate intreb) MS anticipat!

 9. kristofer93 3 Mai 2010 at 11:37 Permalink

  In medie? Cred ca undeva la 2-3.

 10. Anonymous 4 Mai 2010 at 12:46 Permalink

  Tu glumesti? Tu pari un baiat cat de cat deschis la minte. Te provoc ca o zi din viata ta sa fii foarte atent la cantitatea de apa pe care o consumi (care se consuma in jurul tau). Adica dimineata cand te speli pe dinti sa vezi cat consumi, cati litri de apa se duc in WC, cat consumi cand faci dus, cati litri de apa se folosesc pentru curatenia din casa, din oras, de la scoala. Chiar te rog fa un calcul si ai sa vezi ca cei 2-3 litri pe care ii bei pe zi sunt o nimica toata. Daca mai ai nevoie de date tehnice, inainte de a acuza autoritatile, iti dau mailul meu. Nu e chiar atat de usor sa alimentezi o localitate cu apa.


Lasa un comentariu