Apel către organizații pentru înscrierea evenimentelor în calendarul Bacău – Capitala Tineretului din România

Miercuri, 15 Martie 2017 | Bacau, stiri, Tineret | Comenteaza

În mai puțin de 2 luni, Bacăul va prelua de la Timișoara titlul de Capitala Tineretului din România. Nu e doar un premiu câștigat la sfârșitul anului trecut în urma efortului depus împreună cu organizațiile de tineret din Bacău, ci în primul rând un context de dezvoltare locală în special pe zona de tineret.

Federația Tinerilor din Bacău (FTBc) lucrează de zor la primele acțiuni, deci pregătirile sunt în toi. De exemplu, aceștia au lansat zilele acestea un apel prin care invită toate organizațiile non-guvernamentale băcăuane să își includă evenimentele și proiectele în calendarul programului Bacău – Capitala Tineretului din România (BCTR).

“La schimb”, Federația Tinerilor din Bacău (FTBc) vine în ajutorul organizațiilor cu expunere la nivel național, consultanță pentru scrierea proiectelor pe Legea 350/2005 pentru obținerea de finanțări nerambursabile, materiale și flyere cu și despre implicarea lor în cadrul BCTR, includerea organizației în toate cataloagele federației, promovare online pe site (www.bacau2017.ro), participarea la Târgul de ONG-uri de pe 7 mai (când va avea loc deschiderea oficială), dar și o mapă foto-video la finalul programului.

cover bacau capitala tineretului 2017

Scopul nostru este de a-i încuraja pe tineri în eforturile lor de a-şi contura identitatea. Vrem ca implicarea acestora în comunitate prin intermediul proiectului „Bacău – Capitala Tineretului din România” să-i ajute să se descopere responsabili, activi şi creativi pentru a schimba stereotipul de oraş bacovian. […] Venind în întâmpinarea lor cu un set de valori care stau la baza unei comunităţi sănătoase, ne aşteptăm ca fiecare pas parcurs în acest proiect să-şi pună amprenta în vieţile băcăuanilor şi să genereze oraşului o nouă imagine care să confirme faptul că în comunitatea noastră există potenţial şi o puternică dorinţă de dezvoltare. – Gabriel Postolache, președintele Federației Tinerilor din Bacău

Așadar, dacă doriți să organizați evenimente sau să includeți evenimentul vostru în calendarul Bacău – Capitala Tineretului (perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018), trebuie să completați fișa de proiect disponibilă aici cu informațiile relevante pentru o bună desfășurare și promovare a evenimentului, după care să o trimiteți la adresa de email mihaela.enea@bacau2017.ro. Termenul limită: 19 martie 2017, ora 20:00.

bacau capitala tineretului intalnire ong

Lasa un comentariu