Apel pentru transparență în sistemul spitalicesc băcăuan ca să nu devenim Suceava 2!

Primesc la a doua/a treia mână tot felul de informații cu privire la presupuse nereguli și lipsuri la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bacău în gestionarea cazurilor care prezintă simptome de coronavirus.

Am o mare rugăminte: este vital să ieșiți în față și transmiteți clar acele probleme dacă ele există, căci nu cred că vă bagă nimeni la pușcărie dacă salvați niște vieți prin faptul că la momentul potrivit ați fost avertizori de integritate, punând degetul pe rană!

Sunt conștient că autoritățile (în special cele locale, care văd că sunt ocupate mai mult cu propaganda politică zilele astea prin Bacău) încearcă să cosmetizeze situația, motiv pentru care mă pun la dispoziția tuturor celor care au lucruri de spus privind gestionarea crizei și nu sunt ascultați de autoritățile competente.

dragos benea adrian popa

Eu nu am nicio problemă să ies public, indiferent de riscuri, atât timp cât știu că am făcut tot ce mi-a stat în putință astfel încât sistemul spitalicesc din Bacău să nu se confrunte cu problemele pe care le vedem la Suceava.

Acolo unde este cazul, sigur că voi păstra anonimatul. Dar, din nou: spuneți cu subiect și predicat dacă și ce probleme există. Și azi, cât mai repede, căci mâine sau poimâine poate fi prea târziu.

Sesizările voastre vor fi analizate de îndată și vor lua calea unor apeluri publice, unor acțiuni ale unor persoane care se ocupă cu domeniul sănătății la nivel național (cu experiență anterioară la vârf chiar dacă sunt acum în opoziție). De asemenea, vor ajuta investigațiile unor jurnaliști care fix asta fac zilele acestea: încearcă să determine sistemul să conștientizeze că adevărul ne va ajuta infinit mai mult decât ascunderea temporară a cifrelor și a problemelor din teren.

Mulțumesc tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *