APOR, lăsați consiliile elevilor în pacea Domnului!

Vineri, 19 Februarie 2016 | Bacau | 2 comentarii

Dacă voi nu ne vreți, noi vă vrem. Cam asta pare a fi principiul după care APOR (Asociația Părinți pentru Ora de Religie), extensia din societatea civilă a Bisericii Ortodoxe Române aka BOR, se raportează la elevi.

După ce au încercat să le bage orele de religie pe gât elevilor și părinților, au lansat ideea că abstinenţa până la căsătorie trebuie să fie predată în şcoală și au transformat scena Teatrului Bacovia în altar, APOR Bacău continuă propaganda religioasă în mediul educațional, organizând azi o dezbatere privind privind planul-cadru pentru învățământul gimnazial.

Pe afiș scrie că “părerea profesorilor și a părinților TREBUIE să conteze”, elevii neavând niciun cuvânt de spus dacă e să ne luăm după APOR și APRB, organizatorii acestui eveniment. Până ieri, partener alături de Universitatea din Bacău și ISJ Bacău era și Consiliul Județean al Elevilor. Între timp, reprezentanții elevilor și-au dat seama de greșeală și au ales să nu legitimeze dezbaterea APOR:

În clauzele iniţiale nu a fost precizat faptul că printre organizatori se află Asociaţia Părinţilor pentru Ora de Religie şi Asociaţia Profesorilor de Religie Bacău, organizaţii care încearcă să promoveze într-o manieră extremistă ora de religie şi să neglijeze vehement chestiuni de o relevanţă maximă pentru elevii secolului XXI, precum dreptul la opinie sau libertatea de conştiinţă, membrii acestora neavând o viziune de ansamblu asupra învăţământului românesc.

 

Până şi motto-ul evenimentului, ,,Părerea profesorilor şi a părinţilor trebuie să conteze!”, trimite la o încălcare evidentă a importanţei opiniei elevilor la dezvoltarea unei strategii de dezvoltare a învăţământului din România în viziunea organizatorilor, astfel considerăm că prezenţa reprezentanţilor elevilor ar fi fost în orice caz irelevantă pentru dezbaterile ce vor avea loc.

 

Precizăm, astfel, faptul că membrii Consiliului Judeţean al Elevilor nu vor lua parte la evenimente ce nu reprezintă în niciun sens interesele elevilor, atât de această dată, cât şi în viitor.

O felicit pe Carmen Albu, președinte CJE Bacău, pentru poziția fermă!

apor bacau dezbatere

2 comentarii la “APOR, lăsați consiliile elevilor în pacea Domnului!”

  1. Diana studenta 19 Februarie 2016 at 23:49 Permalink

    Iertati-ma domnule KRISTOFER, dar cand mai alegeti baietei din ONG-uri purtatoare de mesaj asur-ist, la care sunteti co-mentor, invatati-i bine ce sa declare, ca s-ar putea sa va traga de urechiuse si cernea si moise si patrascu, ba si comsa ca-i faceti de ras. Ei se chinuie saracii sa va aduca pe linia “curajului” cu ore de “drepturile copilului barnevernet” in cadrul noilor discipline “om-societate”, iar voi in dezbatere publica bateti campii, ca nu sunteti de acord cu asta?!? Sau cumva, gura pacatosului adevar graieste? P.S.: Explicati-le asta pe viitor, dezbaterea publica este acel loc unde chiar te poti face de ras cand incerci sa sustii neadevaruri, oricat debate ai face in viata ta!

  2. Diana studenta 20 Februarie 2016 at 00:00 Permalink

    A… si inca ceva, nici macar cernea nu s-a dus cu gandul sa le dea dreptul copiilor de pana la 14 ani sa decida ce vor in scoala. Asa ca nu mai aberati cu afirmatia inutila “parerea elevilor nu conteaza”. O luati inaintea mentorului si deveniti periculos pentru el… Nici macar sa nu-i lasati pe parinti sa-si spuna parerea despre educatia copiilor lor cu varsta de pana la 14 ani? wow.. sunteti genial!


Lasa un comentariu