Aproape că am pus mâna pe Trofeul Cupei Mondiale

Astăzi, înaintea primului meci din acest an al Cupei Coca-Cola, cea mai mare competiție națională de fotbal de sală pentru liceeni, Sala Polivalentă Dinamo a găzduit ceremonia de dezvelire a Trofeului Cupei Mondiale FIFA 2014. Am fost și eu acolo. Am stat foarte aproape de el, l-am fotografiat, dar nu l-am luat acasă. Cele 5 kg de aur, care vor sta pe teritoriul României până pe 5 martie inclusiv, sunt păzite în permanență de forțele de ordine.

Cupa Mondiala Fifa 2014 la Bucuresti (5)

Am făcut fotbal de performanță în liceu și îmi pot da seama de onoarea și norocul pe care le-au avut astăzi jucătorii echipelor ce s-au confruntat în prima partidă a Cupei Coca-Cola 2014, C.T. Feroviar „Mihai 1” și Liceul Teoretic „Marin Preda”. Nu numai că i-au avut în sală pe Ilie Dumitrescu și Christian Karembeu, ci au jucat, cum ar spune comentatorul Radu Naum, prezent și el în sală, cu trofeul pe masă. Pardon, cu cel mai important trofeu din lume pe masă. Cine știe, poate vor avea șansa cândva să îl ridice deasupra capului.

Cupa Mondiala Fifa 2014 la Bucuresti (7)Pe lângă cei amintiți mai sus, au mai luat cuvântul Raymundo Santos Rocha Magno, Ambasadorul Braziliei la Bucureşti, în numele țării gazdă a Campionatului Mondial de anul acesta, dar și Petre Șandru, Market Operations Director Coca-Cola România și Moldova. Acesta din urmă a făcut avancronica ediției de anul acesta a Cupei Coca-Cola: 460 de echipe, mult spectacol, cea mai mare competiție de fotbal pentru liceeni, parteneriatul cu Ministerul Educației, premii pe măsură. Jucătorii echipelor câștigătoare, atât la fete, cât și la băieți, vor câștiga o tabără de fotbal în Italia, la Roma, sub îndrumarea unor antrenori brazilieni.

Venirea Cupei Mondiale la București face parte dintr-un turneu mondial care a început în toamna anului trecut și care parcurge aproximativ 150.000 de kilometri în decursul a 9 luni. Va vizita 90 de țări, dintre care 51 nu au văzut niciodată Trofeul.

Pentru cei din România, Trofeul va fi expus miercuri, 5 martie, la Băneasa Shopping City, între orele 10:00 – 20:30. Apoi, va străluci sub nocturna de pe Arena Națională, unde România va juca un meci amical cu Argentina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *