Despre propaganda pentru distrugerea valorilor naționale sau articolul de 2.000 de like-uri

Joi pe la prânz am publicat pe blogul de pe Adevărul ceea ce urma să devină în mai puțin de 24 de ore cel mai comentat și citit text pe care l-am scris până astăzi.

Mânat de reacțiile exagerate din spațiul public referitoare la protocolul încheiat între Ministerul Educației Naționale, Patriarhie și Secretariatul de Stat pentru Culte, dar și de efectele pe care le produce poezia recitată în cor de susținătorii globalizării, care zic că patriotismul e ceva demodat, familia a devenit relativă și opțională, iar credința e o mare cacealma, am scris următorul articol: Mai uşor cu propaganda pentru distrugerea valorilor naţionale în şcoală!

Cu riscul de a nu părea la modă în ochii multora dintre colegii mei de generaţie, parcă tot mai îndepărtaţi de valorile naţionale şi din ce în ce mai apropiaţi de ideile care vin la pachet cu globalizarea, consider că noi, românii, suntem zilnic supuşi la un asalt mediatic menit să ne sece din punct de vedere spiritual. Citeste mai mult: adev.ro/n6oxh6

Am scris destule materiale pe Adevărul.ro încât să îmi dau seama că acolo își fac veacul cei mai de temut comentatori. E o platformă care încurajează dezbaterea ce este vizitată zilnic de jumătate de milion de români. Cuvintele mele au stârnit atât reacții negative, dar mai ales mesaje de încurajare care mă determină să continui să apăr pilonii pe care se sprijină cultura poporului nostru: dragostea de țară, familia și credința.

tanar pe bicicleta bacau

Alături de cele 250 de comentarii, mii de afișări, 2.000 de like-uri și 400 de share-uri, am stârnit reacții și pe bloguri. În primul rând, articolul a fost preluat pe DrumEuropean.roBlidaru visează și el, ca o parte dintre comentatorii de pe Adevărul, că articolul meu este o manipulare pentru că l-aș fi citat pe Kant. Rămâne la aprecierea voastră dacă argumentul lui este sau nu unul bun. Apoi, Florin Rușanu s-a luat de mine pe Talent Irosit că am pus lozinca „Mândri că suntem români” într-o lumină bună. Rușine să-mi fie!

În rest, foarte multe mesaje de bine primite pe Facebook de la oameni care au fie pe wall, fie printre fotografiile de pe profil imagini cu drapelul României. Vă mulțumesc! Sau cadre cu locuri frumoase din România. Sau cuvinte îmbucurătoare la adresa țării noastre, a tuturor de altfel. Chiar și a celor care se încăpățânează să susțină că nu pot fi mândri de ceva la ceea ce nu au contribuit (vezi cazul Simona Halep). De ce gândim așa? Când te mândrești cu țara ta, automat te poți mândri și cu semenii tăi.

Vor urma și alte materiale în următoarea perioadă pe Adevărul.

P.S.: Nu, nu fac parte din nicio „organizație extremistă” și nici nu mi „s-a pus un text în brațe ca să vadă lumea că există tineri care susțin Biserica”. Și da, știu că părerile exprimate în articol nu sunt tocmai de stânga.

One thought on “Despre propaganda pentru distrugerea valorilor naționale sau articolul de 2.000 de like-uri

  1. Meh, înţelegi greşit, ţi-o fi plăcut ţie lozinca partidului din care faci parte, doar că pentru ăia care nu fac parte din el şi au minim un neuron funcţional s-a potriit ca nuca-n părete, pentru că nea’ Nelu şi băieţii lui au lucrat intensiv de la ’89 încoace să pună ţara pe butuci. Vrei, nu vrei, naţionalismu’ ăsta, dragostea de ţară, de tradiţii şi de ce mai vrei tu, trec prin stomac. Şi nu poţi să tot fii iubitor de ţară când îţi iei lumea în cap pentru o pâine şi când întortocheatele scheme de legi+pile+şpăgi+miserupism al administraţiei îţi pun piedici şi bariere când vrei să faci ceva în mocirla economică românească. Mai discutăm peste câţiva ani, când n-o să mai ai bani de iPhone şi role de la mami şi tati şi a trebui să porneşti pe drumu’ tău. Sigur, probabil te vor ajuta şi atunci părinţii şi e foarte bine aşa. da’ gândeşte-te că unii dintre noi am avut părinţi modeşti, am plecat de acasă cu hainele de pe noi, cum s-ar zice. Unii ne şi descurcăm binişor, da’ nu vrei să ştii cât e de greu să porneşti de la zero în ţara asta cu legi tâmpe făcute de politicieni tâmpiţi… No’, hai că deviem şi e mai lung comentariu’ decât articolu’ tău. În rest, toate aprecierile, te asigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *