18.000 de euro pentru 10 minute de teroare, așa va intra Bacăul în 2024

Marti, 19 Decembrie 2023 | Bacau | 1 comentariu

Pentru unii, artificiile de anul nou sunt o distracție naturală, dar pentru copii, animale și păsări urmează o perioadă de calvar. Și nu doar pentru ei!

În fiecare an, la miezul nopții sunt eliberate în aer cantități considerabile de dioxid, monoxid de carbon sau de azot din cauza substanțelor explozive, astfel încât valorile normale ale calității aerului sunt depășite chiar și de 10 ori.

Știu, nu e nici prima și nici cea mai importantă problemă a orașului, dar am luat cuvântul în Consiliul Local și am atras atenția că acest mod de a celebra revelionul este demodat și afectează suficiente suflete astfel încât să ne gândim la alte forme ce implică laserele, dronele etc.

Chiar dacă primarul mi-a răspuns sec “mai vedem la anul”, mă bucur că alți doi consilieri locali au fost în asentiment cu mine și nu au votat spectacolul de artificii, aprobat în cele din urmă cu o majoritate covârșitoare. “Că așa e tradiția” s-a auzit din sală…

Da, așa e tradiția, dar oare e bună, e calea corectă de a plăti atâtea zeci de mii de lei pentru un spectacol care afectează animale, păsări, copii, bătrâni, dar și aerul pe care îl respirăm?

1 comentariu la “18.000 de euro pentru 10 minute de teroare, așa va intra Bacăul în 2024”

  1. Mariana 31 Decembrie 2023 at 22:56 Permalink

    E trist ca autoritățile nu rezonează cu vietățile din preajma noastră… Cerem persoanelor fizice să nu folosească pocnitori și artificii, dar ”șefii” au voie să se ”joace” cu focul. 🙁
    Laserele și dronele ar fi ceva prea modern pentru orașul nostru trist…


Lasa un comentariu