Asociația Elevilor din Bacău a primit personalitate juridică

Miercuri, 24 Februarie 2016 | Bacau, Tineret | Comenteaza

În urmă cu un an, după ce li s-a transmis că sunt subordonați ISJ Bacău, Dragoș Popa și Vlad Popovici, pe atunci lideri ai Consiliului Județean al Elevilor Bacău, au ajuns la concluzia că soluția pe termen lung pentru reprezentarea drepturilor și intereselor elevilor la nivel local este înființarea unei asociații independente.

conferinta presa asociatia elevilor bacau 2

A durat ceva timp până au ieșit actele, însă pe tot parcursul acestui timp membrii Asociației Elevilor din Bacău nu au stat: și-au anunțat intențiile, au avut poziții clare și corecte vizavi de problemele din liceele băcăuane, au atras atenția autorităților că încalcă anumite legi, au dat jos lacătele de pe majoritatea terenurilor de sport din curțile instituțiilor de învățământ din municipiul Bacău prin proiectul “Lăsați-ne să batem mingea!” și au avut reprezentanți la majoritatea conferințelor și adunărilor naționale ale elevilor din țară.

Astăzi, în ședință publică, au primit parafa de la Judecătoria Bacău, instanța recunoscându-le scopul declarat în statut: reprezentarea drepturilor și intereselor elevilor din județul Bacău, promovarea și apărarea acestora, în conformitate cu legislația în vigoare a sistemului de învatamant, și organizarea de proiecte (de tipul campaniilor și concursurilor) spre responsabilizarea și dezvoltarea elevilor în vederea cunoașterii drepturilor și obligatiilor lor.

persona

Practic, AEBC a devenit cu acte în regulă organizația ce reprezintă drepturile și interesele elevilor din județul Bacău. Am spus-o și pe Facebook și o voi repeta și aici: După Divanul AdBlog, Asociația Elevilor din Bacău este a doua asociație la a cărei fondare am pus umărul. Numai că aceasta din urmă, AEBC, are o semnificație aparte pentru mine: e mugurul schimbării în zona învățământului preuniversitar din România și chiar îmi asum aceste cuvinte pentru că am mare încredere în ceea ce va urma nu numai la nivel local, ci și la nivel național.

Felicitări Vlad Popovici, Gabi Grădinaru, Radu Bâlc și toți ceilalți care ați pus umărul la concretizarea mișcării de independență față de directori, ISJ și Ministerul Educației! Sper ca membrii actualelor consilii ale elevilor din toată țara să realizeze că viitorul reprezentării colegilor lor constă în înființarea de asociații independente în fiecare județ și nu în perpetuarea legăturii dubioase cu ministerul.

Stați cu ochii pe AEBC căci am auzit că urmează proiecte interesante și foarte utile pentru elevii băcăuani… plus câteva demersuri cu aplicabilitate națională, alături de AEC (Asociația Elevilor din Constanța).

vlad popovici la judecatoria bacau

Lasa un comentariu