Asociația studenților de la Facultatea de Științe Politice mimează obiectivitatea

Un eveniment la care îmi pare foarte rău că nu am ajuns este dezbaterea pe care ASSP UB (Asociația Studenților în Științe Politice din Universitatea București) a organizat-o săptămâna trecuta, mai exact marți, 18 noiembrie, despre „obiectivitatea mass-media și influența ei în sfera politică”. Am citat cu exactitate titlul evenimentului, pompos și fără vreo legătură cu ceea ce au pus în scenă membrii asociației studenților de la Facultatea de Științe Politice.

Problema pe care o ridic e simplă. Inițiativa ASSP UB e lăudabilă, mai ales că dezbaterea era deschisă nu doar studenților, ci tuturor celor care sunt interesați de politică și jurnalism. Totuși, felul în care au gândit evenimentul lasă de dorit. Au invitat un consultant, Lucian Lumezeanu și, atenție, căci aici văd o mare problemă, un deputat din partea unei singure formațiuni politice. E vorba despre Stanciu Zisu, deputat PSD, cel care le-a propus în campania electorală colegilor de partid să dea foc în toată țara pentru ca Victor Ponta să ajungă președinte.

E ok ca tu, asociație studențească în cadrul Facultății de Științe Politice, să organizezi un eveniment (pe care îl descrii ca fiind cultural) despre obiectivitatea în presă și să chemi să își dea cu părerea invitați de o singură culoare politică? Era bine să existe echilibru: fie personaje indipendente pe toată linia, fie măcar un reprezentant de la stânga și unul de la dreapta politicii românești.

afis conferinta obiectivitate assp ub

Am întrebat pe pagina evenimentului dacă vor fi prezenți oameni de la un singur partid politic și am primit din partea ASSP UB urmatorul răspuns:

Speakerii invitați vin în calitate de om politic-deputat și respectiv persoană din aria jurnalismului. Dezbaterea are o temă generală, nu are legătură cu disputa dintre partide și așa mai departe.

Dezbaterea s-a desfășurat la Facultatea de Drept și a fost pusă sub semnul întrebării și de SSUB (Societatea Studenților din Universitatea București), care își rezervă dreptul de a nu fi de acord cu asemenea manifestări cosmetizate în evenimente culturale, într-un comunicat de presă preluat de AGERPRES.

ASUB (Asociația Studenților din Universitatea București) și USR (Uniunea Studenților din România), parteneri ai evenimentului, oare ce părere au?

5 thoughts on “Asociația studenților de la Facultatea de Științe Politice mimează obiectivitatea

  1. ca student al facultatii i-am tras la raspundere in mica masura care mi se cuvenea, atat pe unul din grupurile facultatii cat si pe pagina mea personala. raspunsul (apropo de ultima fraza din articol) ? au discutat pe un grup privat al asociatiei despre cum sunt un dobitoc si despre cum seman cu fuego

      1. Problema este ca nu exista comisii abilitate in cadrul Universitatii Bucuresti (sau a facultatilor in particular) in a caror competenta sa poata intra luarea in primire a unei sesizari facute in acest sens. Comisia de Etica se ocupa doar de plagiat…desi la fel de lipsit de moralitate si de etica precum plagiatul mi se pare si ce au facut ei. o seara placuta !

  2. Mulțumim Cristi pentru observatie! Speram ca atunci cand vin observații din exterior, conducerea sa înțeleagă existența părerilor diferite de cele proprii.

    ASSP se dorește a fi autoritate suprema reprezentând studenții facultății. Nu stiu cat de tare a fost ridicată problema privind aceste nereguli. Eu, fost membru am ridicat aceasta problema cat am foat acolo dar nu mi s-au ascultat vorbele. In rest nu cred ca se implica nimeni in aceasta chestiune. Ei sunt cu treaba lor si nu are cine sa se bată cu ei ca sa zic asa( din nepăsare sau neputința).

  3. Problema asta trebuie discutata in Consiliul Facultatii. Ce pot eu sa spun e ca nu e profesionist sa chemi, in general, invitati doar de la un singur partid politic mai ales daca esti asociatie reprezentativa a studentilor. Felicitari pentru ca ai atras atentia prin acest articol! Poate unii vor invata ceva din asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *