De ce solicit atribuții pe domeniul tineret din municipiul Bacău: 7 probleme de rezolvat

Azi este Ziua Tineretului și, dincolo de toate urările de bine pe care le lansăm la adresa tinerilor, nu putem să nu constatăm lipsa de interes a primarului pentru sectorul de tineret din municipiul Bacău. Dacă m-ar lăsa să mă ocup de tineret, lucrurile ar sta altfel!

Concret, situația nu a evoluat deloc în ultimul an, așa că voi relua cele 7 probleme principale:


???? 1. Centrul de tineret de pe str. Vasile Alecsandri zace închis, în ciuda repetatelor adrese și solicitări ale organizațiilor de tineret. Cu câteva zeci de mii de lei ar putea fi pus la punct astfel încât să găzduiască activități de tineret.

???? 2. Consiliul Consultativ pe probleme de tineret (CCPT) este de-a dreptul mort, nefiind convocat să se întrunească nici măcar o dată în ultimii 3 ani, dar există un Consiliu Local al Copiilor ai căror membri au propuneri care nu sunt luate în seamă.

???? 3. Fondul de tineret (ajuns în 2023 la doar 255.000 de lei după ce în anii din urmă reușisem să obținem chiar și peste 1 milion de lei în contextul Capitalei Tineretului) încă nu a fost pus la dispoziția ONG-urilor pentru proiecte de tineret. Este luna mai și concursul de proiecte se tot lasă așteptat.

????️ 4. Strategia de Tineret a municipiului Bacău este uitată prin sertare și stă neimplementată. La această oră, primăria nu are niciun plan de acțiune pentru anul în curs sau pentru următorii ani, chiar dacă acest document strategic cuprinde destule direcții de acțiune benefice pentru tinerii băcăuani și relativ ușor de urmat.

???? 5. Posturile vacante au fost ocupate la Serviciul Tineret și Informare Cetățeni condus de doamna Diana Ilie, dar activitatea de și pentru tineret lipsește cu desăvârșire.

???? 6. Proiectul terenurilor gratuite pentru tineri nu a fost relocat pe un nou amplasament, în ciuda promisiunilor primarului și a sutelor de cereri depuse de tinerii ce intenționau să beneficieze de facilitățile Legii 15/2003.

???? 7. Nimănui nu îi este clar ce se va întâmpla concret în viitorul Hub de Tineret care se află în construcție pe amplasamentului fostului Cinema Orizont (dar despre asta vom mai vorbi, căci importante sunt activitățile care se vor întâmpla acolo, dincolo de aspectul pozitiv că o clădire va fi reabilitată și echipată corespunzător).

Pentru al doilea an la rând, îi adresez primarului Lucian Stanciu-Viziteu solicitarea să îmi delege atribuțiile referitoare la gestionarea tuturor acestor subiecte de interes pentru băcăuani, având în vedere lipsa de cunoștințe sau de timp care probabil îl reține să se ocupe de acest domeniu pe care îl are în atribuții încă de la începutul mandatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *