Autostrada Iași-Bacău-Brașov nu apare în programul scris al Guvernului Dăncilă

Luni, 29 Ianuarie 2018 | Bacau | 3 comentarii

Surprize, surprize ne aduce Programul de guvernare 2018-2020 pe care viitorul Guvern Dăncilă l-a publicat zilele acestea și pe care își propune să îl implementeze în următorii 3 ani.

După ce în ultimele 3 luni senatorul Dragoș Benea și ai săi pesediști au încercat să saboteze inițiativa “Moldova vrea autostradă” și să le prezinte total eronat oamenilor că drumul Iași-Bacău-Brașov (A13) ar fi prioritar în detrimentul traseului (A8) Iași-Târgu-Mureș, nesocotind Master Planul General de Transport și politica de transport aprobată la nivel european, acum trebuie să ne explice de ce autostrada Iași-Bacău-Brașov nici măcar la capitolul “și altele” nu este menționată în programul de guvernare al noului cabinet.

Țeapa este cu atât mai mare având în vedere că noul ministru al Transporturilor este chiar omul pus de Dragoș Benea și bun la toate din PSD Bacău, adică Lucian Șova, care de-a lungul timpului s-a ocupat și de transporturi, și de sănătate, și de economie, și de comunicații etc.

Pentru că sunt realist, anticipez deja suita de scuze pe care ni le vor comunica pesediștii la următoarea campanie electorală. Nu de alta, dar în 2012 ne spuneau că Centenarul ne va prinde cu 1.000 de km de autostradă. Va reuși Lucian Șova să ne lase în 2020 măcar cu o centură a Bacăului finalizată ori aproape gata și cu o autostradă spre vest cel puțin contractată și gata de execuție? Rămâne de văzut, dar, cu toate rezervele mele, eu îi urez succes.

Până atunci, la cafeluța de dimineață, să se gândească amândoi cu ce declarații ies:

 • varianta 1: cu scuzele de rigoare pentru diversiunea pe care au încercat-o cu prioritizarea Iași-Brașov și implicit pentru războiul surd purtat cu parlamentarii celorlalte județe ale Moldovei;
 • varianta 2: niște explicații pentru faptul că autostrada pentru care se bat cu pumnii în piept de câteva luni nu apare în programul de guvernare al Cabinetului Dăncilă, document pe care urmează să îl voteze amândoi (sau nu?) în Parlament;
 • varianta 3: ori cu niște demisii.

Succes!

lucian sova conferinta psd bacau

3 comentarii la “Autostrada Iași-Bacău-Brașov nu apare în programul scris al Guvernului Dăncilă”

 1. Kros 29 Ianuarie 2018 at 10:54 Permalink

  Cel mai bun proiect va fi cel care se va face.Intradevar sant slabe sperante sa se faca ceva in acest sens.Acum sa vedem totusi ca de foarte mult timp nu am mai avut un mistru cu portofoliu important din Moldova.Sa ne bucuram ca avem unul.Ce va face? Vom vedea.
  Presiunea prin strada nu mai are success pentru ca ati compromis-o.Singurul plan de guvernare pe care dreapta la avut a fost sa arestam tot ce-i Romanesc.Din acest motiv prin tipetele voastre ca se ataca Justitia nu mai ies in strada nici o suta de mii in toata tara.Despre modificarile fiscal nu ati spus aproape nimic,desi ar trebui sa punctate si voi aici pentru ca va doriti puterea,dar voi vreti puterea economica doar prin puterea fortei institutiilor judecatoresti si a parchetelor.Aceasta tara are nevoie de crestere economica.Dreapta a avut crestere economica doar in perioada lui Tariceanu pe care in loc sa-l folositi ca un vehicul pentru a arata ca si voi ati avut crestere,la-ti arucat la gunoi.
  Am asa o presimtire ca dupa multi ani se va face si autostrada in Moldova.

 2. Alex 29 Ianuarie 2018 at 15:10 Permalink

  Ia uite ce apare in schimb in Programul de guvernare 2018-2020:

  Autostrada est-vest (Montana): Tronsonul Tg. Mureş – Tg. Neamţ
  (Val. estimată: 2942 mil. Euro, FEN+BS); Perioadă realizare SF +
  PT: 2018-2019. Tronsonul Tg. Neamţ – Iaşi – Ungheni (Val.
  estimată: 1.129 mil. Euro. Perioadă realizare SF + PT: 2018-2019.
  Perioadă execuție lucrări: 2019 – 2022. Câmpia Turzii – Târgu
  Mureş – la nivel de autostradă (224,94 mil Euro,FEN+BS).
  Perioada: 2018-2021

  • Kristofer 29 Ianuarie 2018 at 15:42 Permalink

   Da, fix varianta evidentă, normală, dar pe care pesediștii băcăuani o huleau.


Lasa un comentariu