Avancronică pentru ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău din 6 noiembrie 2018

Marti, 6 Noiembrie 2018 | Bacau | 2 comentarii

Prima ședință a Consiliului Local al municipiului Bacău din luna noiembrie are loc astăzi, începând cu ora 9:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții, executivul propunând membrilor consiliului 5 proiecte de hotărâre pe care le-am rezumat și explicat în rândurile următoare.

 • 1. aprobarea proiectelor/programelor care vor primi finanțări nerambursabile de la bugetul local în baza Legii 69/2000:

– CS Aerostar: 469.836 lei pentru “susținerea echipei de fotbal seniori pentru pregătirea și desfășurarea a 10 etape din campionatul Ligii a II-a 2018-2019”;
– CS Știința: 990.000 lei pentru “participarea în competiții naționale și internaționale a echipei feminine de volei Știința Bacău”;
– AFC Măgura 2012 “Pisicile Roșii”: 36.000 pentru “simțim pasiunea fotbalului feminin băcăuan”.

Detalii:
– Finanțările pe Legea sportului de la bugetul local sunt acordate pe ochi frumoși
– De ce are nevoie echipa privată Aerostar de bani de la bugetul local?

 • 2. aprobarea valorii de finanțare rezultată în urma refacerii devizului general după încheierea contractelor de achiziție pentru realizarea Rezervei de apă a municipiului Bacău;

Valoarea totală: 21,5 milioane lei. Proiectarea și execuția au fost încredințate asocierii dintre Branpis SRL și Mapamond SRL. De asemenea, dirigenția de șantier a ajuns la asocierea Avădanii Nicolae PFA – Proex Audit Instal SRL – Rutier Cons SRL Piatra Neamț.

 • 3. rectificarea Bugetului local pe anul 2018:

+ 750.000 lei pentru majorarea capitalului social al Thermoenergy;
– 750.000 lei de la alimentarea cu gaze naturale a grupurilor de cogenerare din str. Chimiei nr. 6 din Bacău;

 • 4. modificarea bugetului pentru crearea unei infrastructuri de suport pentru incubarea afacerilor hub pentru tineret în clădirea Cinema Orizont, proiect care a fost deja depus pentru finanțare europeană în cadrul POR 2014-2020 – axa 2.1.B.

Suma de 3.641 lei a fost mutată de la cheltuiei eligibile la cheltuieli neeligibile.

 • 5. aprobarea unui schimb de teren solicitat de Păncescu Aurelia și Jigău Ana din str. Mioriței nr. 80 (250 mp) cu un teren al municipiului Bacău din str. Oituz nr. 30 (147 mp);

Documentațiile complete ale proiectelor de hotărâre le găsiți aici. Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Repet, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor. Ședințele comisiilor au avut loc ieri.

Din păcate, nu voi putea participa la această ședință întrucât sunt plecat cu treburi la București programate cu mult timp înaintea convocării acestei întruniri.

sala sedinte consiliul local bacau centrul de afaceri

2 comentarii la “Avancronică pentru ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău din 6 noiembrie 2018”

 1. Horia 6 Noiembrie 2018 at 08:48 Permalink

  mareste capitalul la Thermoenergy, dar parca zicea primarul ca il pune in brate Guvernului. Sau e doar gura de el?

 2. Kros 6 Noiembrie 2018 at 13:53 Permalink

  Interesanta intrebarea.De ce are nevoie o echipa private de finantare de la primarie? Aveti o logica ciudata in acest caz.Aerostar,nu are suficienti bani pentru a tine o echipa in liga a doua.Primaria nu a facut decat sa intoarca niste bani din multiplele impozite pe care le platesc catre autoritatile locale,atat direct cat si prin angajati.Santeti tanar si daca ganditi asa,sant foarte ingrijorat de viitorul acestui oras.Daca mai are viitor.Ar fi important pentru primar si consilierii locali sa mai mergeti pe jos sa vedeti ca orasul acesta se duce la fund.Sant cateva firme care-l mai tin pe linia de plutire,Aerostar,Pambac,Dedeman,Agricola,Electric Plus,Barlleta si este posibil sa mai fie si nu-I stiu eu.In rest cu parere de rau,totul este la pamant.


Lasa un comentariu