Avancronică pentru ședința extraordinară a Consiliului Local Bacău din 20 octombrie 2017

Joi, 19 Octombrie 2017 | Bacau, stiri | Comenteaza

O nouă ședință extraordinară a Consiliului Local Bacău (din care fac parte ca independent) are loc mâine, 20 octombrie 2017, începând cu ora 11:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții “Mircea Cancicov”. Ordinea de zi nu este deloc stufoasă, cuprinzând doar 5 proiecte propuse de executivul condus de Cosmin Necula. Al șaselea, cel anunțat peste ordinea de zi, este pur procedural.

Așadar, ce avem de dezbătut și de votat la ședința de mâine:

 • 1. acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței cu energie termică furnizată în sistem centralizat, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri, familiilor și persoanelor singure domiciliate în municipiul Bacău în perioada 1 noiembrie 2017 – 31 martie 2018 cu venituri până la pragul de 1082 lei;

Lista punctelor de depunere a cererilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței:
– gaze naturale: Primăria Bacău, Primăria 2 (Piața Centrală), Poliția Locală, Direcția de Asistență Socială;
– energie termică: sediile Thermoenergy care funcționează în str. Aprodu Purice (PT 61), Henri Coandă (PT 33) și Luceafărul (PT 42);
– energie electrică și lemne: Direcția de Asistență Socială.

Cet-Bacau

 • 2. înființarea unei grupe de creșă în spațiul din str. Carpați nr. 8 în care a funcționat Fundația Neghiniță;
 • 3. abrogarea HCL nr. 138/2017 prin care au fost înființate noile secții de volei, oină, sport ecvestru, badminton, gimnastică, karting și sport nautic în cadrul Clubului Sportiv Municipal (SCM) Bacău, respectiv completarea ulterioară a actului prin care a luat ființă clubul cu toate aceste noi ramuri sportive, mai puțin cel nautic.

Conform Ministerului Tineretului și Sportului, HCL 138/2017 nu era conformă deoarece în Certificatul de Identitate Sportivă (CIS) nu putea fi înscris sportul nautic întrucât practicarea acestuia nu este recunoscută în România. De asemenea, sintagma “sport ecvestru” trebuie înlocuită cu ramura de sport “ecvestră”. Domnule director Gavriliu al SCM, citim și noi legea înainte de orice? 🙂

 • 4. punerea la dispoziție a Teatrului de Vară către Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) pentru organizarea Galei Tineretului din România în data de 11 noiembrie 2017;
 • 5. completarea componenței Comisiei nr. 5 a Consiliului Local al mun. Bacău (a cărui secretar sunt în continuare) cu Șova Gâțu-Laur de la PSD, acesta înlocuindu-l pe demisionarul Codrin Costan.

Astfel, Comisia nr. 5 pentru activitate juridică și disciplină, administrație publică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești va avea următoarea componență:

 • Daniel Miclăuș (PNL) – președinte;
 • subsemnatul (independent) – secretar;
 • Dragoș Daniel Ștefan (ALDE) – membru;
 • Cristina Ionela Breahnă Pravăț (PSD) – membru;
 • Laur Șova-Gâțu (PSD) – membru.

Așadar, puterea (PSD+ALDE) are majoritate și în această comisie.

Proiect anunțat peste ordinea de zi:

 • 6. alegerea președintelui de ședință, dat fiind faptul că Diaconu Eusebiu (PSRO), ales pentru a îndeplini această calitate pentru întrunirile din lunile octombrie – noiembrie 2017, nu va fi prezent.

——————————————————————————

Documentațiile complete ale proiectelor de hotărâre le găsiți aici. Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Repet, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor. Ședințele comisiilor s-au ținut ieri și astăzi.

Întrebări, sugestii, lucruri care ar trebui adăugate, modificate sau spuse privind aceste proiecte?

Lasa un comentariu