Bacăul a marcat în această seară Ora Pământului

Sambata, 27 Martie 2021 | Bacau, Initiative personale | Comenteaza

În această seară am participat și noi, Bacăul, la evenimentul internațional Ora Pământului, stingând luminile din zona centrală timp de o oră, între 20:30 și 21:30, pentru a arăta că susținem această cauză. Și nu doar simbolic!

Organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, #EarthHour are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Trebuie să știți că municipiul Bacău este angajat în mai multe proiecte care au ca scop economisirea energiei electrice: modernizarea iluminatului public (cu tehnologie LED în tot orașul), audit energetic pentru clădirile publice, respectiv proiecte de eficiență energetică ce vor fi implementate în instituțiile de învățământ etc.

Dacă vreți să contribuiți și voi la acest efort internațional de economisire a consumului de electricitate, puteți începe prin schimbarea becurilor din casă cu unele care au tehnologie LED. Sunt puțin mai scumpe, dar veți zâmbi la următoarele facturi. Valabil și pentru televizoare sau monitoare. 🙂

ora pamantului bacau

Lasa un comentariu