Bacau Streetball Challenge 2016 are nevoie de susținere!

Marti, 26 Aprilie 2016 | Bacau | Comenteaza

Dacă aș fi la conducerea municipiului, fie în executiv, fie în Consiliul Local (lucru pe care mi-l doresc după 5 iunie), aș face tot ce-mi stă în putință ca evenimentele anuale precum Bacău Streetball Challenge (BSC) să fie susținute de către municipalitate. Și nu doar verbal, ci și financiar.

Știu, sunt probleme mult mai importante care trebuie rezolvate în acest oraș și am tot scris despre ele, dar asta nu înseamnă că trebuie să neglijăm latura de petrecere a timpului liber, cu atât mai mult dacă aceasta presupune și ceva sport de calibru național.

Bacau Streetball Challenge 2015-2

De exemplu, în fiecare vară, Bacăul este gazda celui mai important turneu de baschet din estul țării. Îl știți, e vorba despre Bacau Streetball Challenge, competiție despre care scriu și la care particip ca partener media încă de la ediția cu numărul unu. Ediția 1 și 2 au fost organizate de STEP (Surf The Earth Project), alături de Divanul AdBlog, aceasta din urmă fiind asociația bloggerilor pe care am fondat-o și o conduc.

Anul acesta, BSC va avea loc între 15 și 17 iulie și va fi, fără îndoială, cea mai mare ediție de până acum. Zeci de echipe de baschet din toate județele țării sunt așteptate la Bacău, unde pentru prima oară vor poposi cu al lor alai logistic cei de la Sport Arena. Asta e o chestie foarte tare care pe de o parte scapă organizatorii de la STEP de mult stres, dar pe de altă parte îi obligă pe aceștia să asigure tot ce le trebuie celor de la Sport Arena: transport, cazare, masă, utilități și bună dispoziție. Să nu uităm că evenimentul este susținut de FIBA (Federația Internațională de Baschet), prin platforma 3×3!

bsc 2016

În acest sens, cred că municipalitatea ar trebui să fie deschisă și să îi ajute pe cei de la STEP cu o parte dintre cheltuielile de organizare, mai ales că vorbim despre un eveniment cu tradiție. Dacă s-au alocat câteva mii de euro pentru nu știu ce festivitate de 8 Martie și vreo 10.000 de euro pentru onorariul unui avocat care a organizat o mediere între Teatrul Bacovia și Asociația Muze Colorate, în urma șmecheriilor de la Theaterstock, cred că se găsesc și câteva mii de euro de la bugetul local pentru un eveniment care face din orașul nostru, pentru 3 zile, capitala baschetului din România.

Să vă mai spun că avem în oraș sute de tineri amatori care practică baschetul și care ar face din asta o chestie de performanță? Eu cred că acest lucru se poate rezolva, dar avem nevoie la conducerea orașului de tineri care să înțeleagă aceste pasiuni sănătoase și, desigur, să le sprijine. Hai că se poate!

Ca să vedeți cât de tare e Bacău Streetball Challenge, vă las să vizionați recapitularea video de la ediția de anul trecut.

Lasa un comentariu