În Bacău, traseismul e o Mișcare Populară, cu pionii Manolache, Vreme și Melinte

Miercuri, 23 Noiembrie 2016 | Bacau, Politica | 2 comentarii

De ceea ce îi era frică, Traian Băsescu nu a scăpat: traseism. În loc să se retragă din politică în “plină glorie” aka cu 2 mandate de președinte duse până la capăt, că pentru țară n-a făcut mare lucru, eventual să-și facă un fel de școală politică de dreapta, fostul președinte ține musai să conducă un partid de tip balanță, pe modelul brevetat de gheneralul Gabriel Oprea.

Mă refer la Partidul Mișcarea Populară, născut din frustrarea pe care fostul președinte ne-a arătat-o public atunci când Elena Udrea n-a fost aleasă lider al PDL-ului său de suflet. Mai țineți minte mesajul de adio de la perdeluță, nu? :)

Astăzi, PMP este partidul care ajută PSD-ul să dețină majoritatea politică în multe dintre municipiile și județele din țară. Unul dintre ele este municipiul Bacău, unde PSD, ALDE și PMP se pare că fac casă foarte bună împreună: Cosmin Necula e primar, iar Dragoș Ștefan (ALDE) și Constantin Scripăț (PMP) sunt viceprimari. Ei centrează, ei dau cu capul și resping pe bandă rulantă inițiativele pentru tineri din Consiliul Local.

Culmea e că, în dualitatea lor, șefii de la județ ai PMP critică administrația Necula de parcă n-ar avea viceprimar în directă alianță politică cu PSD-ul lui Dragoș Benea. Dar ce pretenții poți avea de la 3 traseiști recunoscuți pentru ușurința cu care sar de la un partid la altul?

melinte-vreme-manolache-pmp-bacau

foto: Deșteptarea

1. Cristinel Manolache, aflat la al 6-lea partid, după ce a trecut pe la PSD, PC, PER, UNPR și PSRO
Vă mai amintiți cum astă-primăvară, când se visa primar, vorbea despre afacerea haldei de fosfogips în condițiile în care a votat de 3 ori în favoarea acelei potlogării? Dar cum își lasă limuzina la voia întâmplării, fără pic de respect față de cetățenii pe care cică dorește să îi reprezinte? I se spune “Legionarul”, iar pe 5 iunie a ieșit pe locul 2 în cursa pentru Primăria Bacău, după ce a trecut în barca PSRO-ului lui Mircea Geoană.

Acum, în loc să rămână în Bacău și să facă treabă pentru comunitatea de care cică îi pasă, vrea să fugă la București, în Parlament. La imunitate, desigur, căci nu se știe niciodată… N-a fost greu: n-a scos niciun cuvânt la ședințele Consiliului Local din ultimele 4 luni, s-a pus bine cu majoritatea PSD+ALDE+PMP și, hop, a trecut în vaporul plin de traseiști al lui Băsescu. Restul a fost doar i simplă formalitate, schimbând doar textul și sigla de pe bannerele electorale de la locale. Fotografia a lăsat-o, merge tot aia! :)

manolache-traseist-psro-pmp

2. Valerian Vreme (PNL, PLD, PDL, PMP, UNPR și… din nou PMP)
Având deja 2 mandate de deputat la activ, Valerian Vreme vrea din nou în Parlament. Probabil vrea să compenseze slaba activitate din actualul mandat, cu doar o interpelare la activ și 15 luări de cuvânt în cei 4 ani scurși din mandatul care se încheie. De asemenea, acesta apare în dosarul Microsoft. Chiar idolul său, Traian Băsescu, i-a semnat avizul de începere a urmăririi penale în 2014.

3. Ion Melinte (PSD, PP-DD, din nou PSD, acum PMP)
Deputat în funcție, activitate sub nivelul mării, traseist de meserie. Aș fi scris mai multe despre el, dar nu am ce. Nu e vina mea, ci a lui.

Restul persoanelor de pe lista PMP Bacău pentru aceste alegeri parlamentare nici nu mai contează. Întrebarea de final e pentru voi, cititorii, cei care veți vota pe 11 decembrie 2016: ați merge vreodată pe mâna unor traseiști cu nu știu câte mandate la activ, unii prin Parlamentul României, alții prin Consiliul Local, care n-au ce să vă spună atunci când îi întrebați ce au făcut pentru dumneavoastră?

2 comentarii la “În Bacău, traseismul e o Mișcare Populară, cu pionii Manolache, Vreme și Melinte”

  1. Robert 23 Noiembrie 2016 at 00:58 Permalink

    Curiozitate… care păr? 😀 😀 😀

  2. Ovidiu Stanica 24 Noiembrie 2016 at 00:40 Permalink

    Foarte buna analiza ta!


Lasa un comentariu