Bancile si stalpii de iluminat noi din Bacau

Miercuri, 20 August 2008 | Bacau, foto, stiri | 13 comentarii

Administratia locala a decis sa schimbe modelul de banci pentru dotarea noilor piete din Bacau (Paiata Casei de Cultura Vasile Alecsandri si Piata Catedralei – in constructie).

Noile banci din lemn au coloarea maro deschis, sunt mai ergonomice dar mai urate, dupa parerea mea. In Parcul Catedralei s-au montat si grupuri de cate doua/trei banci pentru a facilita dialogul intre persoanele care fac parte din grupuri mai numeroase.

Deasemenea, s-a montat si alt tip de stalpi de iluminat, mai retro.

Jos sunt cateva fotografii cu bancile si cu un stalp de iluminat.13 comentarii la “Bancile si stalpii de iluminat noi din Bacau”

 1. Anonymous 20 August 2008 at 11:52 Permalink

  ce cacat dom.le!si in spatiul care a ramas nepavat ce va fi?banuiec ca beton/asfalt sau vre.o crasma….doame,bacaul devine din ce in ce mai urat!

 2. bogdan 20 August 2008 at 11:58 Permalink

  Si cititorii blogului astuia din ce in ce mai incuiati la minte. Sa inteleg ca pajistea de langa monstrul ala hidos de catedrala era mai buna?

 3. kristofer93 20 August 2008 at 11:59 Permalink

  Eu cel putin, sper ca cei care se ocupa de “spatii verzi” sa nu faca aceeasi greseala ca in piata Casei de Cultura, adica sa puna doar pavele iar iarba deloc.

 4. Anonymous 20 August 2008 at 12:13 Permalink

  Ii dau dreptate celui care a scris mesajul al doilea. Pe acel teren lasat de izbeliste atitia ani in centrul orasului, initiativa de a amenaja un parc este cea mai buna.

  Dupa cum se vede deja din lucrari la momentul actual, spatiul verde va fi amenajat in portiunile ramase dintre aleile pavate.
  Ramane de vazut ce arbori si gazon vor planta.
  In schimb, ca o obiectie personala vreau sa contest aspectul urat al felinarului stalpilor de iluminat. Poate daca ar fi utilizat acelasi model de stalp ca in Parcul Trandafirilor, ar fi fost bine.

 5. bogdan 20 August 2008 at 12:51 Permalink

  Spatiu verde e clar ca o sa fie destul in piata de langa catedrala.

  Si kristofer, nu stiu de ce esti fixat pe ideea ca piata de la prefectura trebuia sa aiba spatiu verde. Se cheama piata pietonala, pentru ca asta e, nu parc. Sa inteleg ca pe principiul asta Piata Mare din Sibiu e un mega-esec, fiind de vreo 10 ori mai mare si doar cu pavaj.

 6. kristofer93 20 August 2008 at 13:03 Permalink

  Ok, dar atunci de ce modernizarea pietii din fata Casei de Cultura a fost inclusa in programul de marire a spatiului verde pe cap de locuitor, sau cum ii spune…?

  Pentru ca sa atraga fonduri de al Guvern sau pentru pacalirea locuitorilor?

  Bacau nu e Sibiu.

 7. bogdan 20 August 2008 at 13:09 Permalink

  Pe principiul ‘Bacau nu e X’ putem sa aducem contra-argumente la orice..

  Nu stiu in ce program a fost inclusa lucrarea si nici nu ma intereseaza de fapt. Stiu doar ca e una din cele mai bune idei pe care le-am vazut puse in practica la nivel de restilizare a infatisarii orasului si lucrarea de la ‘catedrala’ intra in aceeasi categorie.

  Unde mergeai in centrul orasului pana acum sa iesi pur si simplu, fara sa mergi intr-un local? Hai hui pe centru sau pe pietre la Luceafarul? E o diferenta totusi..

 8. kristofer93 20 August 2008 at 13:11 Permalink

  Da, ai dreptate. Imi face placere sa stau pe banca acolo. Dar nu e facut ca la carte si o voi demonstra intr-un articol.

 9. IcsPe 20 August 2008 at 13:15 Permalink

  parerile sunt impartzite… mie totusi nu-mi place “piatza pietonala” iar parcu catedralei sper sa fie frumos…

 10. Anonymous 20 August 2008 at 13:23 Permalink

  @Kristofer

  Nu stiu unde ai citit faptul ca piata pietonala ar fi inclusa in programul de marire a spatiului verde. Aceasta piata pietonala ( Piata Tricolurului ) din fata Casei de Cultura a fost realizata cu bani de la bugetul local, pe cand Parcul Catedralei beneficiaza de fondurile de la guvern si face parte din programul amintit anterior.

  Ca tot se discuta despre piata pietonala, pot spune ca in Europa Occidentala, mai toate orasele indiferent de marime, au cate o alee pietonala sau o piata pietonala. Denumirea in italiana de Corso, va spune ceva ?

  Totusi in cazul Bacaului, acel perimetru amenajat nu este tocmai un spatiu pietonal intreg deoarece este marginit de 3 strazi, ori un spatiu pietonal ar trebui sa aiba maxim 2 strazi de acces, fiecare cu marginea sau capetele blocate cu popici rutieri.

 11. Anonymous 20 August 2008 at 16:35 Permalink

  Wow. Parca s-au pus banci din aur. Vorbitzi de parca cine stie ce minune s-a intamplat.

  Cacat de stire! Cacat de comentarii!

 12. bogdan 20 August 2008 at 16:37 Permalink

  @Kristofer: Putine lucruri se fac in Romania ca la carte si nici eu nu-s pe deplin multumit. Pe mine, de exemplu, ma enerveaza stalpii aia asezati in perimetrul interior, cam strica orice perspectiva asupra prefecturii si cred ca puteau sta foarte bine in rand cu bancile sau in spatele lor.

 13. Anonymous 26 August 2008 at 22:07 Permalink

  Stalpii aia pot fi folositi pe post de tepe. Sunt grupati aiurea, de parca aveau numar fix si au zis hai coaie sa ii punem uite-asa in rand pe margine…


Lasa un comentariu