Birocratie intr-un stat condus de birocrati

Joi, 26 August 2010 | Pareri personale | 2 comentarii

Trei iezi cucuieti. Cred ca ati auzit si voi pe la stiri ca cei care sunt platiti prin drepturi de autor sunt obligati sa mearga lunar la trei ghisee diferite, la trei cozi diferite, la trei functionari diferiti, in trei locuri diferite ce put a birocratie pentru a depunde o amarata de declaratie de venit. Daca nu, amenda 5 000 de lei.

O zi pierduta pe luna. De ce lunar, nu stiu. Pana acum treaba asta se facea anual. Dar, ca sa frece cetateanul s-au gandit sa dea o lege prin care sa-l oblige sa faca asta lunar. Eu, spre exemplu, cand vand publicitate pe blog incasez niste bani prin derepturi de autor. Platesc impozit si declar venitul la sfarsitul anului. Mai nou, trebuie sa-mi pierd o zi pe luna pentru declaratia lui peste prajit.

Astia chiar n-au minte, ori fac pe prostii, ori vor, cum spuneam si mai sus, sa ne frece de ici, colo, cu un teanc de hartii, sa stam la cozi, sa transpiram si sa le injuram functionarii. Ok, vrei sa-ti declar lunar cati bani incasez, statule, fa un sistem online unde sa pot intra sa imi declar venitul. E mult mai simplu. Dar nu vreti, ca va place al naibii de tare birocratia!

2 comentarii la “Birocratie intr-un stat condus de birocrati”

 1. clubemotion 26 August 2010 at 11:40 Permalink

  Plata online!
  http://www.facebook.com/pages/Vrem-plata-online-pentru-Drepturile-de-Autor/120688237983764?v=info

 2. ursaqe 26 August 2010 at 15:17 Permalink

  De 20 de ani cei care avem societăți comerciale facem exact același lucru și nu ne-a căzut nimic.
  Problema lor este plata unor taxe și impozite și nu declarațiile. Dacă cei din domeniu se agitau la momentul în care această metodă de remunerare a fost deturnată de la scopul ei inițial și dacă ar fi cerut o definire strictă a terminologiei specifice, nu se mai ajungea aici. Dar lor le-a convenit situația!
  Să-l întrebi pe Răzvănel de la Antena 3 (fost Realitatea TV) cât a plătit impozit la 1,8 milioane de lei (noi) pe care i-a încasat de la ultimul loc de muncă pe dda!


Lasa un comentariu