Bloc de 12 etaje pe un spatiu verde din Bacau

Joi, 1 Mai 2008 | Bacau, foto, stiri | 8 comentarii

In spatele Universitatii Bacovia este o suprafata de 2500 mp care este acoperita cu spatiu verde. In acea zona putem intanli actualmente doar betoane: doua blocuri foarte inalte, o parcare betonata foarte mare, cladiri, acel spatiu verde ramanand singura sursa de oxigen in zona. Se pare ca va disparea.
Dispare spatiul verde din Bacau!

Primaria Bacau a aprobat Planul Urbanistic Zonal si toate actele pentru construirea unui complex comercial (subsol + parter + mansarda) si a unui bloc de 12 etaje, bloc ce va face parte dintr-un asa zis “complex rezidential”. Orasul Bacau este un oras frumos, cu mult spatiu verde, dar se pare ca acest spatiu verde nu este agreat de catre cei de la Primaria Bacau. Se distruge o suprafata mare de spatiu verde.
In ritmul acesta, in cativa ani nu vom mai avea de unde sa ne luam oxigenul necesar!
Bloc de 12 etaje!

Este vorba de un spatiu situat intre terenurile de tenis, terenul de zgura, Conimpuls (blocul albastru) si Universitatea Bacovia. Jos sunt cateva fotografii cu: imagini din satelit, imagini pe harta, imagini cu Planul Urbanistic Zonal si cu imagini de la fata locului!


8 comentarii la “Bloc de 12 etaje pe un spatiu verde din Bacau”

 1. Anonymous 1 Mai 2008 at 09:39 Permalink

  salut kristofer…poti sa-mi dai un id,e o melodie acum pe vibe,o canta un barbat,versurile sunt cam asa “please don’t stop,don’t stop/don’t stop/you killing me”

 2. kristofer93 1 Mai 2008 at 09:40 Permalink

  ATFC – Ya Killin Me (Original Club Mix)

 3. Anonymous 1 Mai 2008 at 09:43 Permalink

  mama ce prompt :)) mersi mult!faci o treaba super buna!

 4. Radu GEORGE 1 Mai 2008 at 11:02 Permalink

  Ai văzut dacă l-ai lăudat pe Stavarache că face terenuri de sport…? Acum se apucă de raşchetat zonele verzi…

 5. kristofer93 1 Mai 2008 at 11:04 Permalink

  Nu ma intereseaza persoana Stavarache, poate actiunile lui, adica eu laud si critic actiunile unora aici. Dar aici nu e numai el, sunt mai multi din primaria aia care numai pt cetatean nu e.

 6. Anonymous 1 Mai 2008 at 14:09 Permalink

  Din punct de vedere urbanistic, nu ma pot pronunta asupra viitorului ansamblu rezidential din acea locatie. Dar daca terenurile respective vor fi dezafectate, in favoarea unei noi baze sportive, atunci ar fi pacat ca acel teren sa se iroseasca si sa nu fie amenejat pentru locuinte,comert, cladiri administrative sau spatii de tihna.

  Dealtfel, nu stiu ce prevede actualul PUG (plan urbanistic general) al orasului Bacau, dar sunt de parere ca zona de vest (iesire spre Magura) trebuie reglementata urgent si avizata in PUG pentru P+7E. In acest fel se poate crea spatiu pentru proiecte rezidentiale mai insemnate si poate mai scapam de noile constructii inghesuite pe ici, pe colo in oras.

  P.S. Pentru Bacau mai sunt avizate inca:
  -2 PUZ pentru S+P+12E
  -1 PUZ pentru S+P+14E
  -1 PUZ pentru S+P+16E, cladire birouri ( Fadesa )

 7. kristofer93 1 Mai 2008 at 14:29 Permalink

  Eu nu vorbeam de zona de V a orasului ce vorbeam de un complex rezidential (nu sportiv). Deci daca ar fi sportiv as aproba din prima si as face si campanie pozitiva pentru un eventual complex sportiv pe acelasi loc in care este, dar vad ca nu mai e putin si va disparea, usor usor incep sa dispara spatiile verzi din zona, urmeaza terenurile, sunt ingrijarat.

 8. Anonymous 2 Mai 2008 at 21:15 Permalink

  acele terenuri de tenis vor fi afectate … nu cred ca se vor face altele in aceea zona dar totusi…


Lasa un comentariu