Să fi venit “Moș Crăciun” pentru blocul-mastodont cu lift Klaus de pe strada Șoimului de îl avem din nou pe ordinea de zi?

Joi, 23 Iulie 2020 | Bacau | 1 comentariu

Aproape să cad de pe scaun astăzi, nu alta, când am văzut că primarul Necula a introdus din nou pe ordinea de zi mastodontul de 9 etaje cu parcare de 82 de locuri cu lift Klaus (un SF de te doare mintea) de pe strada Șoimului pe care vrea să îl ridice compania Conbac.

Asta după ce proiectul de aprobare a planului urbanistic zonal (menit să deroge de la PUG) a fost deja respins de noi în Consiliul Local pe 28 februarie, când la ședință au fost prezenți reprezentanții locuitorilor din zonă cu care am fost în contact în ultimii ani tocmai ca să prevenim împreună ridicarea acestui imobil abuziv. Mesajul sutelor de băcăuani din zonă a fost unul foarte clar: nu ne sufocați!

Observăm cum administrația Necula nici intrată în prelungiri nu renunță la debandada urbanistică pe care a preluat-o de la vechea administrație și a dus-o mai departe în ultimii 4 ani.

Asistăm la o betonare și la o aglomerare accelerată a cartierelor orașului, prin derogări succesive pe care rechinii imobiliari le încearcă (și uneori chiar le reușesc), ajutați de complicii din Primăria Bacău, dar și de câțiva consilieri locali care pun interesul economic mai presus de calitatea vieții.

Dacă am respins deja acest PUZ de bloc îngrămădit, cu o soluție de parcare și de mobilitate complet aberantă, de ce îl mai introduceți pe ordinea de zi, domnule primar? Să fi venit “Moș Crăciun” la dumneavoastră sau la cineva din primărie care v-a băgat (din nou) acest proiect sub nas?

Ședința Consiliului Local Bacău va avea loc marți, începând cu ora 10:00, în sala de conferințe de la parterul CAEx. Cu respectarea măsurilor sanitare impuse, accesul publicului este permis. Și chiar sper ca cetățenii de pe Șoimului, Războieni, Nicolae Titulescu, Trandafirilor, Păun Pincio Ion să își facă din nou auzit cuvântul!

sedinta consiliul local bacau februarie 2020 cetateni bloc soimului (1)

sedinta consiliul local bacau februarie 2020 cetateni bloc soimului (2)

sedinta consiliul local bacau februarie 2020 cetateni bloc soimului (3)

1 comentariu la “Să fi venit “Moș Crăciun” pentru blocul-mastodont cu lift Klaus de pe strada Șoimului de îl avem din nou pe ordinea de zi?”

  1. M 24 Iulie 2020 at 07:25 Permalink

    Probabil s-au mai aranjat lucrurile cu unii din consilierii care au votat impotriva. Mai un quid pro quo pentru unii, mai un mic santaj pentru altii, poate si vreo spaga, cine stie si … iese majoritatea. Ar fi misto sa fie si vot secret. Sau, poate s-au gandit ca nu vor permite “aglomerarea de persoane” in sedinta de consiliu. Pentru cei din zona chestiunea ia o turnura foarte ciudata, a la Kafka. De cate ori vor mai putea ei sa isi ia liber de la munca sau sa renunte la activitatile cotidiene ca sa fie prezenti in fata consilierilor pentru a-si putea proteja interesele? Nu de fiecare data. “Se depune pana trece”.


Lasa un comentariu