O, brad urât!

Duminica, 20 Decembrie 2015 | Bacau, foto | 2 comentarii

Am mai văzut brazi urât amenajați, da’ cel de anul acesta din Piața Tricolorului, adus și împodobit de Primăria Bacău, depășește limitele ridicolului. Bradul, săracul, căruia în primul rând cred că îi stătea mult mai bine în pădurea de la Comănești, n-are nicio vină.

Problema e la mințile luminate și doldora de simțul frumosului din Direcția de Servicii Publice a primăriei. Eu n-am mai văzut până acum ca instalația luminoasă să nu atârne pe crengile de brad, ci pe un schelet metalic amenajat în interiorul copacului. Arată ca un corset cu celulita pe-afară.

Apoi, crucea din vârful bradului e de prost gust: mare, cu opt colțuri și, cireașa de pe tort (de fapt crucea de pe brad), e intermitentă. Probabil ca să fie vizibilă pentru avioanele particulare cu care se deplasează înaltpreasfințiții. Eu știam că în vârful pomului de Crăciun se pune o stea.

Așa, ca să știți, noile instalații de iarnă și festivitatea de aprindere a bradului, unde primarul condamnat Stavarache ne-a vorbit despre cele sfinte, ne-au costat peste 300.000 lei. La cum arată Bacăul în preajma acestor sărbători, eu zic că e mult.

brad craciun piata tricolorului bacau 2015-1

brad craciun piata tricolorului bacau 2015-2

2 comentarii la “O, brad urât!”

 1. Marin 21 Decembrie 2015 at 16:47 Permalink

  Oameni buni, voua nu va se pare ca va alintati?
  vati uitat la desene animate americane, si acolo toti brazii is foarte corecti geometric, si comparati unu natural, cu unu de hirtie?
  sau preferati unu de hirtie decit natural cu miros de sarbatoare?

  • Marin 21 Decembrie 2015 at 16:50 Permalink

   defapt nui de hirtie, dar din plastic, care este toxic in producere si distruge mult mai multi brazi naturali


Lasa un comentariu