Joi, 16 Martie 2017 | Bacau | 6 comentarii
În avanpremiera a ceea ce va însemna rebrandingul blogului pe partea de conținut, astăzi inaugurez o nouă secțiune pe site, intitulată “Buletin de urbanism“, în care vă voi transmite și voi comenta cele mai importante decizii pe care Primăria Bacău le ia în ceea ce privește amenajarea teritoriului. Mă voi axa atât pe certificatele de urbanism pe care le emite executivul, cât și pe autorizațiile de construire eliberate de instituția Primarului. Listele lunare cu aceste documente sunt publice, însă puțini cetățeni sunt vigilenți și le consultă. Astfel, în multe dintre situațiile în care băcăuanii observă că lângă blocul lor se ridică un mare mastodont sau că spațiul verde din vecinătate este revendicat de nu știu ce “investitor”, deja este prea târziu. Desigur, au acțiunea în instanță la dispoziție, dar cine se oferă să îi sprijine cu demersurile avocățești? Din păcate pentru cei preocupați de confortul urban și din fericire pentru rechinii imobiliari, în Bacău nu avem o organizație precum Asociația Salvați Bucureștiul (a lui Nicușor Dan) care să aibă ca obiectiv stoparea ridicării construcțiilor abuzive. Așadar, e important să comunicăm. Am ajuns în Consiliul Local cu niște angajamente, iar unul dintre ele se referă la disciplina în construcții și regulile stricte de urbanism. În primele luni de mandat, m-am opus urâțirii orașului prin extinderile de balcoane, am spus pas planurilor urbanistice care sufocau respectiva zonă sau care nu erau dorite de cetățeni și am reacționat cu toată puterea în clipa în care executivul a redus numărul minim de locuri de parcare din Regulamentul de urbanism. Totuși, simt că nu e suficient. Colegii mei care nu sunt preocupați de dezvoltarea pe termen lung a orașului au majoritate în consiliu, motiv pentru care am ajuns la concluzia că trebuie să fac mai mult. Primul pas: încep acest buletin de urbanism. Veți afla cine construiește, unde construiește, care sunt deciziile primăriei vizavi de aceste propuneri ale diferitelor persoane fizice și juridice, ce spune Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism, ce lucrări au primit autorizație și sunt pe cale să înceapă, cât valorează ele și multe alte detalii despre mișcările urbanistice și arhitecturale din oraș. Începem cu sinteza ultimelor 3 luni. A. Cele mai relevante certificate de urbanism din decembrie, ianuarie și februarie: B. Cele mai interesante autorizații de construire eliberate în decembrie, ianuarie și februarie:
Search
Articole Recente
- Concursuri pentru posturi în Primăria Bacău: peisagist și dispeceri
- Audiențe din izolare
- Luptă continuă și contratimp pentru repararea mobilierului urban
- Gânduri după sesiunea despre administrația locală de la Colegiul Ferdinand
- Așa cum ne-am asumat în fața cetățenilor, susținem sportul în special ceea ce privește grupele de copii și juniori
Comentarii recente
- Petre on Luptă continuă și contratimp pentru repararea mobilierului urban
- Kros on Ce mai coacem în birourile primăriei: 7 regulamente pe care le avem în lucru
- Kros on Ședința Consiliului Local Bacău din 28 ianuarie 2021 (rezumatul proiectelor)
- Radu on Ce mai coacem în birourile primăriei: 7 regulamente pe care le avem în lucru
- Gabriel Gabor on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Sorina on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Stan on Schimbarea nu e ușoară și pe alocuri doare, dar ține de noi toți să avem un oraș din ce în ce frumos!
- Q on Reparații curente la iluminatul public din Bacău
- Kristofer on 2021. Play!
- Petcu Constantin on 2021. Play!
Daca o sa alocam doar 200.000 RON o data la 2-3 ani si de fiecare data doar pentru a reinnoi proiectul renovarii Stadionului Municipal, o sa avem stadion modern undeva in anul 2253 si nici atunci nu putem fi siguri ca vom avea Stadion Municipal!
Bine ca alocam 200.000 RON in mentinerea “Gropii Polivalente”!
Suntem de rasul curcilor!
Tot astept sa ne trezim si sa trecem o data pentru totdeauna de perioada 2012-2016, o perioada dezastroasa, care a transformat orasul Bacau intr-un oras mort!
Ref. SC Luxor SRL si alte constructii mari realizate de smecheri.
Ar trebui verificat daca au receptionat cladirea, daca este inscrisa la cartea funciara si daca platesc impozite. Poate tot prelubgesc autorizatiile de construire pt a eluda taxele locale, dar ei functioneaza. Daca nu primaria sa-si faca treaba!
Exceptionala ideea cu Buletinul de Urbanism.
Felicitari!
Ce se poate spune? BINE, foarte bine!O initiativa practica, informativa, pentru toti, dar care va fi folosita de diversi pentru ~sesizari~ si ~Comentarii~. Totusi si barfa poate fi o scanteie de informatie. Da, iti doresc minte limpede in gestionarea si analiza informatiilor si SUCCESE, pentru ca esti tanar si ai nevoie de ele!!!
Reabilitarea strazii Aeroportului a inceput cu taiera copacilor. Exista aviz de la mediu ?
Rustrans, politica pasilor marunti……