Ce DJ-i am văzut pe viu în 2012

Miercuri, 26 Decembrie 2012 | muzica, Pareri personale | 3 comentarii

Toți cei care mă citiți cu regularitate îmi cunoașteți pasiunea pentru muzică electronică. Până în urmă cu vreo doi ani scriam pe blog ca nebunul despre cele mai noi release-uri house, trance și progressive. Acum fac același lucru pe Urban.ro, cel mai tare site de going-out din România.

Nu vă pot descrie sentimentul pe care îl am în momentele în care când mă gândesc că am șansa de a promova muzica electronică pe unul dintre cele mai vizitate site-uri de muzică de la noi. Peste 10 000 de oameni vizitează Urban.ro zilnic.

Video report-ul pe care l-am realizat după ce am dansat aproape 8 ore la The Mission Dance Weekend. Nu-mi pot scoate din cap acea imagine cu soarele care răsărea din mare în timp ce Armin van Buuren băga uplifting trance.

Anul acesta am parcurs mii de kilometri pentru a-mi vedea preferații, artiștii pe care îi ascult zi de zi și pe care îi urmăresc îndeaproape. Pentru mine muzica electronică este o pasiune și e natural să fiu la curent cu tot ce mișcă în această zonă. Am recenzat o mulțime de evenimente dance în acest an. Mă uit în urmă și sunt bucuros că am reușit să acopăr petrecerile la care am vrut musai să ajung.

Fotografie de familie, cu Above & Beyond și cei mai norocoși fani @ World Trade Plaza “Group Therapy World Tour”

above and beyond romexpo 2012

Astăzi, în cea de-a doua zi de Crăciun am publicat pe Urban.ro o retrospectivă cu evenimentele dance ale anului în România. Exceptând Armada Night din luna mai, am participat la toate celelalte 9 petreceri pe care le-am inclus în acest rezumat de final de an. Sensation, Liberty Parade, The Mission Dance Weekend și Swedish House Mafia “One Last Tour” sunt acolo, la loc de cinste.

Deci ce DJ-i cunoscuți am văzut live în 2012? Păi… Jaytech, Above & Beyond, Mr. White, Pete Tong, Fedde Le Grand, Hardwell, Valentino Kanzyani, Masomenos, Baggi Begovic, Roger Sanchez, Sunnery James & Ryan Marciano, Armin van Buuren, Markus Schulz, Sied van Riel, Leon Bolier, Myon & Shane 54, Sister Bliss, Pleasurekraft, Omnia, Phunk Investigation, Mark Knight, Arty, Swedish House Mafia.

Pe Markus Schulz l-am întâlnit în vară la Costinești, unde DJ-ul votat numărul 1 în America a mixat la Loca Beach în cadrul turneului de promovare a albumului “Scream”

kristofer & markus schulz

Mă uit la numele pe care le-am scris mai sus și nu-mi vine să cred câți oameni consacrați din EDM (electronic dance music) am avut în ultimele 12 luni în România.

Din păcate, am ratat câteva nume. Jelesc după Armada Night cu W&W și Sebastian Brandt la Arenele Romane, Sander van Doorn la Loca Beach Costinesti, TrancENDancE cu Aly & Fila în Studio Martin, respectiv după Richard Durand și Marcus Schossow în Club Reyna. Aș vrea ca la anu’ să ajung și la Sunwaves.

2013 ne rezervă o nouă ediție Sensation și cu siguranță un The Mission Dance Weekend de zile mari. Pe mine mă tentează o escursie în Bulgaria pentru A State of Trance 600. Lineup-ul strălucește: Armin van Buuren, Dash Berlin, Dennis Sheperd, Ferry Corsten, Myon & Shane 54 și Ruben de Ronde. E prea aproape ca să nu mă gândesc la un trip.

3 comentarii la “Ce DJ-i am văzut pe viu în 2012”

 1. Mariusik 26 Decembrie 2012 at 18:51 Permalink

  Keep up the good work maestre! Iti citesc articolele de pe urban si ma bucur sa vad ca este cineva care promoveaza si muzica electronica..

 2. Alin Rusu 26 Decembrie 2012 at 18:51 Permalink

  Impresionantă “lista”! :)
  Eu nu prea am timp să merg la toate evenimentele, însă încerc să-mi fac timp pentru cele care mă atrag în mod special. Așa că anul acesta mi-am facut timp pentru:
  – Jaytech și Above & Beyond. Mi-a plăcut warm-up-ul lui Jaytech, chiar dacă, recunosc, nu mai auzisem de el până atunci. Cât despre despre ședința de Group Therapy a celor de la A&B, numai cuvinte de laudă.
  – Sunnery James & Ryan Marciano și Armin van Buuren. Cei doi olandezi sunt demențiali, te “storc” de energie înainte de main act prin ritmurile lor progressive! I-am vazut și anul trecut la Polivalentă și voi încerca să nu-i ratez, ori de câte ori vor mai veni în România. Cât despre Armin, nu cred că mai e nevoie de cuvinte. He’s massive!
  – Richard Durand. A fost genial, mi-a plăcut comunicarea lui cu publicul și nu numai!

  Pentru 2013, îmi propun să nu ratez Sensation-ul și să văd ce surprize ne vor mai oferi cei de la The Mission. :)

  Te salut, keep up the good work!

 3. Honey 26 Decembrie 2012 at 19:22 Permalink

  Asta se numeste LAUDA !


Lasa un comentariu