Ce putem face concret astăzi ca să nu mai vedem elevi duși la școală cu căruța – varianta scurtă

Miercuri, 27 Noiembrie 2019 | Bacau, Initiative personale | 1 comentariu

În timp ce Consiliul Județean finanțează inaugurări de statui cu 80.000 de euro ca să aibă unde să rostească discursuri plictisitoare toți politrucii din Bacău, în județ există localități în care elevii sunt aduși cu căruța la școală, așa cum este cazul satului Tisa Silvestri din Comuna Odobești.

Câte microbuze școlare ar fi fost achiziționate de banii ăștia?

CE PUTEM FACE NOI ⤵️
– Vă invit să dăm un exemplu de acțiune locală și să umplem căsuța de e-mail a Consiliului Județean, solicitându-le să aloce câteva mii de euro pentru achiziționarea unui microbuz.
– Iar în paralel să solicităm Consiliului Județean să facă ceea ce nu a făcut niciodată, și anume decontarea abonamentelor pentru elevii care călătoresc dintr-o localitate în alta, astfel încât microbuzul școlii din Tisa Silvestri să fie folosit pentru transportul copiilor din localitate. (asta după ce picăm/abrogăm cumva odioasa OUG 51/2019) .Știu, discuția e cumva tehnică, dar așa putem rezolva aceste probleme, nu doar cu declarații politice.

Eu oricum mă apuc de textul pe care să îl trimitem apoi fiecare către autoritățile județene. Vreau doar să știu cine vrea să mai acționeze. Local, țintit, cu rezultate.

copii caruta dusi la scoala

foto: Florina Fabian

1 comentariu la “Ce putem face concret astăzi ca să nu mai vedem elevi duși la școală cu căruța – varianta scurtă”

  1. RNC 28 Noiembrie 2019 at 07:19 Permalink

    OK, pe terme scurt.
    Pe termen lung, consider, ca trebuie infiintate/reinfiintate complexele scolare cu internate, scoli moderne, sali sport, cantine,etc. (gratuit), mai in localitatile defavorizate. Copiii din mediul rural si profesorii trebuie sa fie discriminati pozitiv, pentru a stimula educatia.


Lasa un comentariu