Ce se mai întâmplă în Bacău

Vineri, 22 Martie 2013 | Bacau | Comenteaza

Adică acasă, locul unde am crescut și pe care îl văd cel puțin o dată la două-trei săptămâni. Mă țin la curent cu ce se întâmplă în orașul meu natal accesând principalele bloguri băcăuane, dar mai ales Ziarul de Bacău, care a devenit în ultimele luni cel mai complet cotidian local. E bine că au ieșit din acea politică redacțională cum că PNL este singurul partid despre care se poate scrie în ziar.

Chestiunea 1. Până nu demult, obișnuiam să urmăresc înregistrările emisiunilor și știrilor de la Impuls TV, postul de televiziune cu cea mai mare doză de obiectivism din Lunca Bistriței. Asta până când milionarul Costică Rusu, patronul Rombet SA și deținător de Ferrari, a apăsat cu mâna lui butonul de întrerupere a emisiei. Motivul îl aflați de la amicul Cătălin Bejan, cel care ocupa funcția de redactor-șef la Impuls TV. A scris și Aghiuță, extrapolând puțin.

impuls tv bacau logo

Chestiunea 2. Municipiul Bacău va deveni, în acest an, un șantier:

  • Încep lucrările la Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), proiect care include modernizarea străzilor Mioriţei – 9 Mai – Vadu Bistriţei – I.L. Caragiale – Milcov – intersecţie Letea, modernizarea și extinderea Căii Moinești, reabilitarea pasarelei Mărgineni şi a podului de peste pârâul Trebeş, plus locuințe sociale pe str. Henri Coandă;
  • Se reabilitează podul de la Narcisa;
  • Încep lucrările la Insula de Agrement;

IMG_3848

  • Va fi finalizat (cel puțin așa ni se promite) Spitalul Municipal;
  • Sala Polivalentă va prinde contur;
  • S-ar putea ca lucrările la strada Ștefan cel Mare să fie demarate în toamnă;
  • Spații verzi, canalizare, stații de autobuz, parcări, etc.

Toate aceste lucrări înseamnă aglomerație, multă mizerie și zgomot, însă disconfortul merită, zic eu. Bacăul se află în mijlocul procesului de dezvoltare și trebuie să înțelegem anumite lucruri.

Chestiunea 3. Ambasadorul Israelului s-a întâlnit cu oficialitățile din județul Bacău.

Chestiunea 4. Consiliul Județean al Elevilor Bacău are un reprezentant în Biroul de presă al Consiliului Național al Elevilor. De asemenea, liderii elevilor băcăuani pregătesc a III-a ediție a Balului Balurilor. Evenimentul va aduna principalele licee din Bacău și se va desfășura pe 5 aprilie 2013, cel mai probabil la Casa de Cultură “Vasile Alecsandri”.

balul balurilor bacau

Chestiunea 5. Palatul Administrativ stinge lumina în timpul Orei Pământului.

În asentimentul mesajului “Pământul suferă! Stinge lumina!” al campaniei “Ora Pământului”, demarată de Reinvent Consulting la nivel naţional, Instituţia Prefectului – judeţul Bacău va întrerupe iluminatul în cadrul instituţiei, sâmbătă, 23 martie 2012, între orele 20.30 – 21.30. Sursa: comunicat de presă

O-Prefectura-roz-cu-luminite

Lasa un comentariu