Ce țară conduce Traian Băsescu? Sigur România?

Sambata, 8 Decembrie 2012 | Pareri personale, Politica | 3 comentarii

În timp ce eu sunt nevoit să stau în fund 5 ore ca să ajung acasă pentru a vota, Traian Băsescu se află bine-mersi la Predeal, unde probabil a ajuns cu elicopterul și de unde transmite națiunii mesaje aproape electorale prin care ne îndeamnă să ne gândim la UE și la SUA mâine în cabina de vot.

300 de kilometri despart capitala de orașul meu natal, distanță pe care o parcurg în cinci ore. Mi se pare că o medie de 60 km/h este lejer trecută de secolul 21. Dar poate ne explică Traian Băsescu ce s-a întâmplat sau ce nu s-a întâmplat în toți acești ani cu Căile Ferate Române. Eu cred că ar fi în măsură să mă lămurească, căci a fost ministrul Transporturilor, nu?

Ziua de mâine este decisiva. Românii ne vor arăta dacă rămânem în zona gri, acolo unde politicienii aflați la putere susțin că trebuie să fim mai aproape de Rusia și de China sau ne continuăm drumul consolidat spre Bruxelles și spre parteneriatul cu America. Acesta este votul pe care îl veți da mâine! De aceea vă chem să veniți la vot, să spuneți dacă vreți în zona gri sau în Europa și parteneriatul cu America.

Adică să votăm cu ARD care, vezi Doamne, sunt proeuropeni și proamericani. Discutând pe fond și analizând ce ne-a transmis președintele astăzi pe Facebook de la Predeal, tragem linie și se pare că în țară curge lapte și miere. Eu ajung de la București la Bacău în mai puțin de două ore, ne apropiem de 100% absorbție a fondurilor europene, salariul mediu depășește câteva mii de euro, iar singura noastră grijă este să ne gândim la parteneriatele cu UE și SUA.

Mă și văd mâine în cabină… Rusia și China sau UE și SUA? Președintele mi-a spus să votez cu UE și SUA, dar eu pe buletinul de vot nu am țări, ci candidați și partide. Ce fac? Traian Băsescu nu m-a lămurit și dacă fac vreo prostie? Dacă ARD = China și Rusia? Sau invers, dacă USL = China și Rusia? Nu-i așa că mă duc naibii și îmi ratez viitorul dacă aleg “zona gri”?

Deci mare atenție la zona gri, dragi români! Președintele nostru, că așa își spune pe Facebook (unde, dacă vă aduceți aminte, își poate măsura numărul de vizitatori), ne spune că votul pe care îl vom da mâine este despre parteneriatele pe care le avem cu UE și SUA, în niciun caz despre viitorul nostru, despre a fi mai bine în țară.

 

3 comentarii la “Ce țară conduce Traian Băsescu? Sigur România?”

  1. Crin 8 Decembrie 2012 at 18:36 Permalink

    Lasa ca ai sa vezi cum va fi cu monarhistul si totalitaristul de Crin. Sa vedem ce-ai sa mai spui atunci!

  2. Anonim 8 Decembrie 2012 at 18:38 Permalink

    La referendum am fost peste 80 la suta care iam spus PA acestui escroc mondial pe nume Traian Basescu. De ce sa mai merg si maine? Ca sa il vad acolo tot pe banditu asta?

  3. Sorin 8 Decembrie 2012 at 19:17 Permalink

    Basescu conduce ARDonia, in curand din puscarie.


Lasa un comentariu