Ce vom discuta și vota la ședința extraordinară de luni a Consiliului Local Bacău

Joi, 8 Septembrie 2016 | Bacau, stiri | 6 comentarii

Cu puțin timp în urmă, telefonic și pe e-mail am fost înștiințat că luni, 12 septembrie 2016, de la ora 14:00, are loc o nouă ședință a Consiliului Local al municipiului Bacău din care fac parte.

Așa cum v-am obișnuit, vă aduc la cunoștință ordinea de zi și explic pe înțelesul tuturor proiectele pe care urmează să le discutăm și pe urmă să le votăm.

 • 1. proiect privind privind rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli respectiv a Programului de investiții pe anul 2016.

E vorba de modificări ce au în vedere finanțarea cheltuielilor de personal din învățământul preuniversitar. Ministerul Finanțelor Publice a alocat municipiului Bacău o sumă suplimentară de 7.594.000 lei din TVA pentru finanțarea drepturilor prevăzute de Legea 85/2015 și plata restanțelor aferente titlurilor executorii ce puteau fi plătite de fapt până la 31.12.2015, iar noi trebuie să o aprobăm acum atât în bugetul de venituri, cât și în cel de cheltuieli.

sedinta-consiliul-local-august-2016

 • 2. proiect privind modificarea și completarea statutului Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Bacău (ADIB);

Modificări propuse:
– consiliul director va putea nu doar să angajeze personalul asociației și membrii aparatului tehnic, ci și să îi sancționeze sau să dispună suspendarea, modificarea și încetarea raporturilor de muncă (art. 23, alin. 2, litera d)
– consiliul director va putea întocmi și supune spre aprobare adunării generale organigrama, statul de funcții și regulamentul de organizare și funcționare al personalului asociației, inclusiv al aparatului tehnic (prin adăugarea literei f la alin. 2 al art. 23);
– statutul ADIB va putea fi modificat prin acte adiționale semnate de președintele asociației și nu de reprezentanții tuturor asociațiilor, așa cum se întâmpla până acum, cu votul AG ADIB (art. 23, alin. 1).

 • 3. proiect pentru încheierea unui acord cu Uniunea Armenilor din România – Sucursala Bacău în cadrul festivalului “Zilele Filmului Armenesc” (22-24 septembrie 2016) pentru desfășurarea de activități culturale comune viitoare.

Vor fi prezenți la eveniment Hamlet Gasparian (ambasadorul Armeniei) și deputații Pambuccian și Vosganian. Sunt așteptați 100 de membri ai comunității armenești, respectiv 500 de elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai comunității, public larg etc.

 • 4. proiect pentru modificarea HCL 207/2016 prin care s-au desemnat reprezentanții Consiliului Local și ai Primarului în consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar de stat pentru anul școlar 2016-2017.

Consilierii locali Cosma Elena și Manolache Cristinel, ambii de la PSRO, fac rocadă în CA-urile de la școlile George Bacovia și Alecu Russo.

 • 5. proiect privind organizarea unei seri de film în aer liber și a unei dezbateri privind viitorul cinematografelor de stat din Bacău, pe 17 septembrie 2016, de către cei de la The Eye Film Festival, prin Asociația “Ingenious Drama”.

Contribuția municipiului este de 10.000 de lei, iar decontarea cheltuielilor se va face ulterior, pe baza actelor doveditoare. Aștept cu nerăbdare acest eveniment!

 • 6. proiect privind organizarea primei ediții a Salonului de Toamnă al Muzicii Folk și Blues (15-18 septembrie 2016);

Conform organizatorilor de la Asociația CENASPER (Centrul Național pentru Sănătate Permanentă), condusă de Hamad al Essa Talal și Val Mănescu, evenimentule ste conceput ca un omagiu adus memoriei cantautorului Gil Ioniță și va avea loc în mai multe locații din oraș (Grădina de vară Vila Borghese, Clubul Cultural SIF Moldova și licee din municipiu). Curios e că în referatul înaintat de șeful de cabinet al primarului este precizat foișorul din Parcul Trandafirilor. Contribuția municipiului ar fi de 10.000 de lei.

cristian-ghinghes-consiliul-local-foto-bagi-mihaifoto: Gabi Mihai pentru ZDBC.ro

Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Repet, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor.

La fel și ședințele comisiilor. Așadar, pentru discutarea documentelor și avizarea proiectelor ce urmează a fi dezbătute și votate la ședință, au fost programate următoarele ședințe de comisii:

Nr.

Crt.

Comisia de specialitate Data desfășurării ședinței de comisie Locul desfășurării ședinței de comisie
1 Comisia nr. 1 – pentru activități economico-financiare, buget, investiții vineri, 09.09.2016

13:00

Biroul nr. 48 (et. 4)

Primăria Bacău

2 Comisia nr. 2 – pentru amenajarea teritoriului și urbanism, administrarea patrimoniului și ocrotirea monumentelor istorice, agricultură, protecția mediului și ecologie vineri, 09.09.2016

12:30

Biroul nr. 49 (et. 4)

Primăria Bacău

3 Comisia nr. 3 – pentru comerț, turism, servicii publice și transport urban, gospodărie comunală și energie termică vineri, 09.09.2016

10:00

Biroul nr. 48 (et. 4)

Primăria Bacău

4 Comisia nr. 4 – pentru activități social-culturale, culte, învăţămant, sănătate, familie, muncă și protecție socială, protecție copii și sport luni, 12.09.2016

12:00

Biroul nr. 48 (et. 4)

Primăria Bacău

5 Comisia nr. 5 – pentru activitate juridică și disciplină, administrație publică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești luni, 12.09.2016

12:30

Biroul nr. 49 (et. 4)

Primăria Bacău

Din comisia numărul 5 fac eu parte, fiind secretar al acestui organism.

Întrebări, sugestii, lucruri care ar trebui adăugate sau modificate la aceste proiecte?

6 comentarii la “Ce vom discuta și vota la ședința extraordinară de luni a Consiliului Local Bacău”

 1. apaăţeanu florin 8 Septembrie 2016 at 23:13 Permalink

  Ce este atât de curios că SALONUL DE MUZICĂ FOLK BLUES vrea să ofere băcăuanilor în Parcul Trandafirilor o dimineaţă de muzică live? Metaforic, SALON e un termen care defineşte locul unde se întâlnesc elitele. De ce n-ar fi şi pavilionul din Parcul Trandafirilor un loc al elitelor???

  • Kristofer 9 Septembrie 2016 at 16:13 Permalink

   Ceea ce este de fapt curios e că foarte puține momente spre deloc se vor desfășura în Parcul Trandafirilor, în condițiile în care municipiul ar urma să cotizeze cu 10.000 de lei.

 2. Alex 9 Septembrie 2016 at 12:20 Permalink

  “Consilierii locali Cosma Elena și Manolache Cristinel, ambii de la PSRO, fac rocadă în CA-urile de la școlile George Bacovia și Alecu Russo.”

  Suntem foarte interesati de motivul rocadei inre cei 2 ?


Lasa un comentariu