Ce ziceți, dragi elevi? PDL cere reluarea examenului de bacalaureat la Limba română

Marti, 2 Iulie 2013 | Pareri personale, Politica | 4 comentarii

Ieri, imediat după ce jurnaliștii de la Realitatea TV au țipat ore întregi că subiectele la Limba și literatura română de la Bacalaureat 2013 au apărut pe internet înainte de proba scrisă, manipulând astfel opinia publică, Raluca Turcan, doamna aceea blondă și simpatică ce este vicepreședinte la PDL a intrat în direct la TV și a cerut reluarea examenului de bacalaureat la română.

Bună treabă, nu? Cred că elevii de-a XII-a sunt maxim de fericiți la auzirea acestei vești.

Nu știu dacă e părerea ei sau a mai multor oameni din partid, dar Raluca Turcan a prezentat-o drept poziția Partidului Democrat Liberal privind evenimentele de ieri. De fapt, privind evenimentul de ieri. Singura suspiciune de fraudă este la Liceul ”Dimitrie Bolintineanu” din București, unde ancheta este în curs de desfășurare și unde autoritățile statului au intervenit prompt și fără ezitare. Așa stă treaba, pădure fără uscături nu există.

raluca turcan parlament

În rest, treaba cu subiectele pe internet este o poveste de adormit copiii, nedovedită până la această oră. Greu cu Softpedia și cu online-ul, greu.

Abordarea PDL a fost complet hazardată și iresponsabilă, cerând reluarea examenului. Să scrii 7-8 pagini, să transpiri acolo și, când să respiri ușurat ajungi acasă și vezi cum principala formațiune politică din opoziție cere repetarea probei, e puțin cam aiurea. Puțin mai mult.

PDL RELUAREA EXAMENULUI DE BACALAUREAT

Vicepreşedintele PDL a spus că amputarea şanselor egale înseamnă încălcarea unui principiu fundamental al democraţiei şi, în acelaşi timp, a unui principiu fundamental pentru evaluare corectă.

“Ca atare, PDL consideră necesară reluarea probei de Limba română la Bacalaureatul de anul acesta şi solicită expres Ministerului Educaţiei să prezinte cauzele care au condus la prezentarea subiectelor înaintea probei de examen şi, în acelaşi timp, să reia evaluarea de limba română”, a menţionat Turcan. – Mediafax, citând-o pe Raluca Turcan, vicepreședinte PDL

Keep going, PDL! :)

Mâine urmează proba obligatorie a profilului: matematică sau istorie. Succes! 

4 comentarii la “Ce ziceți, dragi elevi? PDL cere reluarea examenului de bacalaureat la Limba română”

  1. Bogdan (LaObiect.com) 2 Iulie 2013 at 14:49 Permalink

    Ce putea fi mai bun pentru un PD-L aflat in deriva si in imposibilitatea de a tine piept unui USL de 70% decat un candal mediatic pe baza examenului de bacalaureat. Pe nimeni nu ii intereseaza, cu adevarat, de acest examen, dar toti profita de el pentru a capata capital de imagine. Penibil si jenant.

  2. Diana. 2 Iulie 2013 at 14:59 Permalink

    PDL-ul imi aduce aminte de liberalii radicali din vremea lui Cuza.

  3. Cristina 2 Iulie 2013 at 15:02 Permalink

    Oooo, dar Raluca e o doamna! Nu ea spunea ca isi plateste hainele scumpe cu cartea de credit in mai multe luni? :))


Lasa un comentariu