Cer noului ministru de Interne să facă lumină la IPJ Bacău! Lângă sediul Poliției, timp de 4 ani a funcționat un club de droguri și prostituție cu minore

Marti, 5 Noiembrie 2019 | Bacau | 2 comentarii

La sfârșitul lunii martie, un ofițer al Serviciului de Acțiuni Speciale al Poliției (A. V. Ardeleanu), un afacerist (M. Scutaru) și un domn poreclit Vajenie (V. Răducanu) au fost arestați preventiv în dosarul clubului de prostituție care funcționa începând cu anul 2015 fix lângă Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.

Conform procurorilor DIICOT și anchetatorilor DGA, eleve de liceu erau drogate și exploatate în acest club, iar la petreceri participau oameni de afaceri, funcționari publici, politicieni, chiar și oameni ai legii. Un anturaj despre care era aproape imposibil ca structurile de conducere din instituțiile de forță, iar acum mă refer în mod special la IPJ Bacău, să nu fi avut cunoștință, mai ales că toată treaba se desfășura sub nasul sau ochii Poliției, așa cum au relatat și Ziarul de Bacău pe parcursul anului, dar și cei de la Pro TV într-un reportaj exclusiv publicat astăzi.

Au fost efectuate percheziții, au fost ridicate înscrisuri, dar ancheta este în continuare în desfășurare. Mai mult, cei 3 suspecți au fost scoși de după gratii.

club secret bacau

Ce aflăm de la fetele care au fost martore la aceste orgii cu minore și trafic de droguri:

  • totul era consemnat, prezenta participanților era confirmată prin telefon;
  • în unul dintre videoclipurile făcute publice de Antena 1 de la aceste petreceri, apar și oameni ai legii;
  • polițiștii aduceau gheață în timpul serviciului cu mașinile poliției;
  • cercul era mare, participau și persoane publice la aceste monstruozități.

Ați mai auzit ceva de ancheta internă a IPJ Bacău cu privire la acest caz, dincolo de cele scoase în evidență de procurori?
Dar de vreun raport al MAI?
Vreun politician local care să facă apel public sau preferabil vreo interpelare prin parlament către MAI cu privire la omerta generalizată de la vârful inspectoratului de poliție?

Vă spun eu, nu! Nimic. Iar o sursă apropiată IPJ Bacău (care, de altfel, când am rugat-o să meargă la procurori cu informațiile astea, a spus că nu are încredere în cei din Bacău) mi-a spus că toți sunt legați unii de alții și că de asta subiectul provoacă fiori multor personaje cheie din establishmentul local. Dar nu o putem lăsa așa! Ați văzut ce s-a întâmplat la Caracal. Credeți că e un caz izolat, vreo insuliță a criminalității prin sudul României?

Prin urmare, în calitate de consilier local, am pregătit deja pentru noul ministru al Afacerilor Interne un memoriu în care nu doar că îl rog să urgenteze ancheta internă privind nebuniile de la IPJ Bacău, ci și anunțe public rezultatele de până acum. Și nu mă refer doar la clubul de prostituție care a funcționat 4 ani în vecinătatea instituției, ci și la ascunderea salariilor în declarațiile de avere sau la atitudinea chestorului șef cu privire la agresiunile asupra femeilor care “pot aștepta până dimineață” (chiar, cu ancheta MAI pe acest subiect ce s-a întâmplat? Toată opinia publică a fost cu ochii pe Bacău, nimic nu s-a schimbat). Plus altele.

O fac pentru că cetățenii îmi cer. O fac pentru că părinților cu care discut le este frică să își mai lase fetele singure pe stradă. O fac pentru că sunt prea multe șoapte și zvonuri care trebuie clarificate. E dreptul nostru să știm dacă mai putem avea încredere în organele de ordine publică din Bacău sau nu.

A, și încă ceva, tinerilor care lucrează în IPJ Bacău: v-o spun și public, eu nu sunt procuror și nici nu lucrez la DGA ca să rezolv abuzurile la care spuneți că sunteți supuși. Ieșiți public, documentați mizeriile pe care le trăiți ori la care sunteți martori sau măcar reclamați ce vi se întâmplă! Altfel, doar parcările și colțurile blocurilor vor ști și vor avea date despre corupția din poliție.

2 comentarii la “Cer noului ministru de Interne să facă lumină la IPJ Bacău! Lângă sediul Poliției, timp de 4 ani a funcționat un club de droguri și prostituție cu minore”

  1. Aurel 5 Noiembrie 2019 at 18:47 Permalink

    Caută și tu alt subiect de campanie . Ai terminat cu politica băcăuană ? Lasă poliția sa-și facă treaba .

  2. Ionuț 5 Noiembrie 2019 at 19:13 Permalink

    La ce șef de politie avem în Bacău ce ne mai mira ce se întâmplă…… Incompetenta și prostia este promovata la nivel înalt.


Lasa un comentariu