Cică a reînceput școala

Luni, 23 Aprilie 2012 | Pareri personale | 2 comentarii

Ora 10:30, Bacău. Cafenelele din oraș sunt pline de elevi. Sunt sigur că s-au întâlnit să facă meditații împreună, ajutați fiind de smartphone-urile blocate pe m.facebook.com.

La polul opus se află “învățăceii”, cei care s-au întors la școală și împart cu omologii lor olimpici impresii de la etapa națională din săptămâna Școala altfel. E ok, zic eu.

Tot pe-acolo se află și pițipoancele care mureau de nerăbdare să își etaleze noile țesături. Mulți elevi privesc școala ca pe un podium. Un podium al prostiei și ignoranței, zic eu, populat de mii și mii de jucători de cărți și purtătoare de gentuțe primite de la iubiții trecuți de ceva vreme de vârsta adolescenței.

Școala este mai mult decât “altfel” pentru mulți dintre elevi, în fiecare zi. Este o realitate pe care o știm și noi, elevii, dar și profesorii. Așa-i, ne-am întors la școala “cu ghiozdanul în spate” -cum spun promteristele-, numai că pub-urile nu sunt instituții de învățamânt, iar pachetul de cărți nu aduce deloc a ghiozdan.

Happy monday!

2 comentarii la “Cică a reînceput școala”

  1. vcb 23 Aprilie 2012 at 20:41 Permalink

    Si tu ce cautai pe-acolo? Nu inteleg care e problema ta…nu ai de invatat pentru BAC? Sau esti prea bine pregatit?
    Tot scrii si comentezi de altii dar nu-ti vezi de ciorba ta.

  2. raducu 24 Aprilie 2012 at 03:12 Permalink

    lumea evolueaza in jos :) sau poate e chiar o evolutie? sau e chiar lipsa de educatie si “seven years @ home gone in a really bad direction“. Oricum e clar ca generatiile devin din ce in ce mai inculte si cu aspiratii false punct


Lasa un comentariu