Cinema Central. Sa-l ingropam!

Cinematograful Central (Bacau) este mort de cativa ani buni si oricat de multi bani ar baga oricine in el ar fi total inutil. Vorbeam cu cineva zilele trecute si acel cineva se tot agita pe aceasta tema. Ca de ce nu se renoveaza, ca de ce nu se face un program cu filme noi, ca de ce, ca de ce.

Eu eram in postura celui care ziceam ca respectiva sala de cinema va fi mereu goala de acum incolo. Asta cred si acum. Sunt destui care tin la locul ala si spera ca el sa renasca. Stiu, cei mai inaintati in varsta cand spun Cinema Central se gandesc automat la primul sarut, la iubirile din tinerete, la momentele frumoase cu prietenii ce s-au petrecut cu ani si ani in urma, dar trebuie clarificat un lucru.

Facem cantina, sala de petreceri, loc de adunari, teatru, bar de striptease, dar numai cinema nu pentru ca o dam in bara, in sensul ca avem mii de metri patrati in buricul targului si nu facem nimic cu ei. De ce zic ca e rau sa insistam pe ideea de cinema acolo? Simplu. Acum toata lumea merge la cinema la mall. Se intampla asta si in Bacau, si la Bucuresti, si in Romania, si in Anglia, si in America, si in Congo. In secolul 21 cinema=mall si mall=cinema, oriunde, oricand.

11 thoughts on “Cinema Central. Sa-l ingropam!

 1. Sigur! Folosind aceeasi mentalitate, eu zic sa facem si din casa memoriala Bacovia un club, pentru ca si asa nu e vizitat decat odata pe an, si se pare ca sunt multi pusti fraieri care prind la asemenea cacaturi.

 2. Ce legatura are un obiectiv cu caracter istoric cu un spatiu in buricul targului in care bate vantul si se pliba sobolanii?

 3. eu ma gandeam ca ar fi ceva inedit sa se faca din cinema central un cinematograf de filme horror. nu ma dau in vant dupa filmele horror( adica nu ma uit decat foarte, dar foarte rar), dar mi-am zis ca asa ceva nu stiu daca e pe undeva si cred ca tocmai frigul si faptul ca arata cum arata ar putea sa faca o atmosfera care sa se potriveasca cu genul asta de filme…zic si eu, nu trebuie sa imi sariti in cap acum:D

 4. Nu imi vine sa cred ca ai postat asa ceva!!!

  chiar iti citesc blogul si ai multe idei bune , dar aici da-mi voie sa iit spun ca ai dat-o nasol de tot , ma ingrijoreaza faptul ca sunt multi altii care sunt solidari ideii tale !

  Eu unul as face mai multe proiectii de film artistic , vad ca saptamana filmului rusesc este un inceput , chiar suntem deficitari la asa ceva , desi ma bucur ca se fac pasi mici si spre acest domeniu.

  Eu unu chiar nu inteleg placerea de a viziona un film holliudian , dar in fine ve-ti spune ca sunt nebun , nu stiu daca mai sunt si altii solidari dar inca se mai poate face ceva cu aceasta ARTA !

 5. cred ca primul pas este de acela de a-l renova si apoi venit cu propuneri referitoare la filmele care vor rula.
  Si gresesti kristofer cu afirmatia ca peste tot se asociaza mall-ul cu cinema-ul , mai sunt si sali de cinema in afara mall-ului.
  Si sincer, consider ca o sa fie destui amatori care sa frecventeze cinema-ul central.

 6. eu sunt de acord cu renovatul….dar cine face o investitie de milioane de ron pt o chestie aproape non-profit???

 7. scav sunt perfect de acord cu tine!
  Mă deranjează și pe mine părerile gen kristofer.
  Sunt multe cinematografe în București care nu sunt în mall-uri, mulți tineri nu au mașină și le-ar fi mai comod să se ducă la un cinematograf în centru sau în cartierul lor.

  Sunt infinit mai multe filme decât cele comerciale, hollywoodiene, filme foarte bune, artistice care, din păcate, nu au avut un buget de promovare.
  Sunt firme din Romania care vând licențe de difuzare a filmelor europene, m-am uitat și sunt foarte interesante, au premii, sunt de regizori celebri în Europa.
  Asta ca să nu mai vorbim de filmele din Asia, America latină sau Africa.
  Filme bune care nu sunt 3D.
  Nu am fost la nici un film 3D, nici nu cred că sunt filme 3D artistice, din câte am citit, sunt numai filme sci-fi 🙂

  E adevărat că o sală cu 600 de locuri nu mai e funcțională acum dar se pot face 3 săli cu 160 de locuri.

  Tinerii din ziua de azi nici nu mai știu ce este un film bun. Se duc la câteva filme comerciale la cinematograful din mall, nu se duc la prea multe, că mall-ul e departe și nu au timp, și consideră că arta cinematografică înseamnă doar atât: filme comice sau dramatice sau sci-fi americane.
  Off..

  1. Între timp, mi-am schimbat părerea. Aveam 16-17 ani atunci.
   Acum cred că acest cinematograf trebuie preluat de către municipalitate, reabilitat și transformat într-un centru multimedia de tineret (care să includă și cinematograf).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *