Asistența socială + cabinetele medicale școlare = o mare ciorbă administrativă pregătită de primarul Viziteu

Miercuri, 25 Mai 2022 | Bacau | Comenteaza

Ca să înființeze încă un post de director la Direcția de Asistență Socială (DAS) -vă las pe voi să ghiciți pentru ce doamnă- pe lângă cele două existente deja, primarul ne propune o reorganizare a acestei structuri.

Astfel, DAS ar urma să devină o instituție struțocămilă unică în România, care să includă nu doar rețeaua dedicată asistenței sociale, ci și întreaga rețea de medicină școlară și dentară municipală. Ciorbă administrativă, nu alta!

Totul, desigur, fără să fie respectate normele în vigoare.

În graba sa de a mai împărți niște funcții de conducere nou-înființate, primarul Lucian Stanciu-Viziteu a uitat că trebuie să respecte, de exemplu, HG 797/2017 privind regulamentele serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal.

Reglementările sunt clare: este nevoie de avizul consultativ al Ministerului Muncii și trebuie respectate criteriile orientative de personal aprobate de Guvern. Nici vorbă de vreo rețea medicală școlară în aceste structuri care se ocupă cu asistența socială, dar asta se pare că nu contează pentru ocupantul scaunului de primar.

Dacă anumite țiitoare populare îi cer, edilul execută și este pe cale să facă o ciorbă din care nu au de câștigat nici beneficiarii de asistență socială, nici elevii beneficiari de servicii medicale în școlile băcăuane.

Fac un apel către colegii din Consiliul Local să nu voteze această reorganizare nu doar imorală, ci și nelegală.

Coincidență sau nu, fix în aceeași ședință de vineri avem pe ordinea de zi (după 6 luni de la transferul personalului din creșe) desființarea Centrului bugetar creșe. Și tot coincidența face că în luna martie a fost propus un proiect pentru înființarea acelui Centru Comunitar plin de sinecuri și cu două funcții de conducere, retras chiar în timpul ședinței de consiliu de atunci.

chef preparing food in the kitchen. hand drawn illustration

Lasa un comentariu