CJE Bacău a reacționat prompt la minciunile pesediste de la ultima ședință a Consiliului Local

Iar pentru asta le mulțumesc! Au făcut-o imparțial, fără a se implica în acest „scandal cu iz politic” (că bine i-au spus!), printr-un comunicat pe care l-au dat publicității pe 29 decembrie, la o zi după sceneta politică pe care pesediștii și dl. director Boambă au lansat-o ca pretext pentru a mă altoi cu un avertisment în Consiliul Local și mai ales pentru a mă discredita. Încă aștept motivarea juridică a acestei sancțiuni simbolice.

Practic, Consiliul Județean al Elevilor (CJE) Bacău a scos în față un lucru foarte simplu: respectiva elevă care își reprezintă colegii în Consiliul de Administrație al Colegiului Național „Vasile Alecsandri” (CNVA) și căreia i-am transmis pe Facebook o serie de probleme pe care elevi din CNVA și părinți de-ai acestora mi le-au semnalat are 18 ani. Nicidecum 17, așa cum pesediștii au prezentat la pachet cu faptul că abordarea mea ar fi una „nepotrivită”, încercând să inducă opiniei publice tot felul de alte idei. Conform Legii Educației, nu poți fi reprezentant al elevilor cu drept de vot în CA dacă nu ai împlinit vârsta de 18 ani. Se pare că nici măcar profesorii pesediști din Consiliul Local nu cunoșteau acest aspect.

Pe partea cealaltă, jurnaliștii de la Deșteptarea iau de bun cam tot ce spun pesediștii și la rândul lor au reprodus această dezinformare. Sau poate că tocmai asta e ideea, ca eu să fiu discreditat astfel încât administrației Necula și partidelor care conduc Bacăul în clipa de față să le fie viața mai ușoară? Încă nu au înțeles că sunt de neclintit. 🙂

Oricum, după toată sceneta asta, elevii, părinții, cetățenii de bună credință și nu postacii pe care îi vedeți prin anumite comentarii au înțeles trei lucruri foarte importante:

  • În grădinițe, școli și licee se percep în continuare diverse sume de la părinți și elevi, multe dintre cheltuielile materiale necesare în actul educațional nefiind asigurate de Primăria Bacău, așa cum ar fi normal și până la urmă legal;
  • Reprezentanții PSD Bacău sunt în stare să arunce instituții de învățământ întregi în lupta politică, folosind elevi, profesori, directori și așa mai departe;
  • Deranjez atât de mult administrația Necula încât oamenii loiali acesteia sunt în stare, iată, să iasă în spațiul public cu astfel de diversiuni.

În fine, vă las aici un link către Raportul privind implementarea Statutului Elevului în Bacău, un studiu întocmit de CJE anul trecut. Poate află și oamenii ăștia care mă atacă public cu fel de fel de diversiuni și care îmi resping proiectele dedicate tinerilor care sunt problemele și nevoile elevilor din comunitatea noastră.

Pe această cale, le urez succes noilor reprezentanți aleși ai CJE Bacău, în frunte cu președintele Tudor Butnaru!

cje bacau 2017 2018

2 thoughts on “CJE Bacău a reacționat prompt la minciunile pesediste de la ultima ședință a Consiliului Local

  1. Asta e meteahna invatamntului romanesc cand inspectoratele si pensionarii sunt stapanii sistemului caci ei dau totul.

  2. Nu va trece mult si Necula va avea aceeasi soarta ca si Stavarache, acolo ii este locul iar presa de partid va dispare de la tipar – daca mai scrie astfel de prostii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *