CJE (re)unește elevii băcăuani

Joi, 4 Decembrie 2014 | Bacau, foto | 1 comentariu

Ieri, pe o vreme nu tocmai prielnică, noul Consiliul Județean al Elevilor Bacău a organizat un marș prin care a reușit să scoată sute de elevi în centrul Bacăului ce au demonstrat că iubesc România. Uau! Ultima oară când CJE Bacău a organizat un marș de amploare s-a întâmplat în 2011, când subsemnatul am fost capul răutăților și am reușit, împreună cu colegii mei, să adunăm peste 1.500 de elevi care au strigat împotriva etnobotanicelor, obligând autoritățile locale să ia măsuri.

Conform organizatorilor, acțiunea de ieri s-a bucurat de prezența a aproximativ 700 de elevi din liceele băcăuane. Chiar dacă se referă în mod evident la ziua de 1 Decembrie, titlul “CJE (re)unește” mi se pare extrem de bine gândit mai ales în ceea ce privește situația din momentul de față în care se află CJE Bacău. Nu este pentru nimeni un secret faptul că am criticat vehement activitatea (aproape inexistentă) a CJE Bacău din ultimii ani (mandatele Bogdan Dumitriu și Delia Lepădatu), o structură despre care colegii din presa locală mă întreabă, de fiecare dată când vin la Bacău, dacă mai există. Mai mult, elevii se tot întreabă ce face acest Consiliul Elevilor folositor pentru ei. Îmi vine să intru în pământ de rușine când aud chestiile astea, știind unde am lăsat CJE Bacău la finalul anului 2011, când am devenit senior.

cje bacau reuneste elevii 2014 decembrie (2)

Totuși, ceea ce am văzut în ultimele zile mă face să cred că noul birou executiv, ales pe 11 noiembrie 2014 și condus de moineșteanul Dragoș Popa, este în stare să (re)unească elevii băcăuani. A dovedit-o ieri, 3 decembrie, când, iată, reușește să organizeze cu brio prima activitate din acest mandat. În plus, am văzut că au început să promoveze pe pagina de Facebook multe activități dedicate tinerilor băcăuani și să anunțe public, în cel mai transparent mod cu putință, întâlnirile CJE Bacău. Cred că la aceste “ședințe” (mi-ar plăcea să le numească altfel) poate participa absolut orice elev interesat de Consiliul Elevilor, nu doar membrii acestei organizații și tocmai din acest motiv cred că anunțarea lor pe Facebook e binevenită.

Sper ca entuziasmul pe care îl au acum noii lideri ai elevilor băcăuani (care îmi amintește de mandatul meu, 2010-2011, pe care l-am început tot așa, cu o acțiune de amploare în luna decembrie) să-i țină până toamna viitoare, timp în care să organizeze activități pentru elevi, să reprezinte elevii luând atitudine atunci când interesele și drepturile lor sunt încălcate, să emită poziții clare când pe agenda publică locală există subiecte în care sunt implicați elevii și să încerce să rezolve cât mai multe dintre problemele pe care le au tinerii din județul Bacău.

Îi rog să fie cât mai vizibili în mass-media, să comunice și să fie prezenți la toate acțiunile care privesc tinerii. E foarte important ca elevii să știe că există un consiliu al elevilor care e dispus și poate să îi reprezinte!

Era să uit să menționez partenerii acțiunii: Fundația de Sprijin Comunitar, LEO Alpha Young&Smart Club, Leo Phoenix, Liga Studenţească și Cercetaşii Romaniei – filiala Bacău.

foto via Facebook C.N. “Ferdinand I”

1 comentariu la “CJE (re)unește elevii băcăuani”

  1. anonim 5 Decembrie 2014 at 11:48 Permalink

    chiar asa, unde a fost CJE in ultimii 2 ani?


Lasa un comentariu