Clinicile din Bacau

Miercuri, 16 Ianuarie 2008 | Bacau, foto, stiri | 3 comentarii

In mijlocul orasului Bacau se constuieste o clinica pe un loc ultracentral. Este vorba de parcarea din spatele Policlinicii Vechi. Trec zilnici pe acolo si tot de-atatea ori sunt uluit de fundatia care se face. Este o groapa imensa de vreo 10 metri adancime.

Clinicile sunt niste adevarate afaceri profitabile. De ce? Pentru ca lumea nu prea mai are incredere in serviciile medicale de la stat. Teoria e simpla: la doctorii de la stat dai spaga si rareori serviciile sunt bune iar la particular (clinici), dai mai multi bani dar serviciile sunt pe masura asteptarilor.
De exemplu: am un coleg la LPS Bacau care a suferit un mic accident la antrenament si a plecat cu glezna umflata la doctor, la spital. Doctorul respectiv i-a spus ca nu are ce sa-i faca si deocamdata sa alse glezna asa , “sa vedem cum evolueaza”. Tipic sistemului medical public din Romania.

In Bacau, puteti gasi un intreg ansamblu de clinici pe strada Erou Ciprian Pintea (Cornisa) – foto jos!


Mai jos o poza cu groapa despre care va vorbeam

3 comentarii la “Clinicile din Bacau”

 1. rhadoo 16 Ianuarie 2008 at 13:52 Permalink

  bv tata faci bine ce faci dar mai promoveaza si fotbalul bacauan sau suporterii acestei echipe ca suntem de rasu lumii

 2. Pingu 16 Ianuarie 2008 at 19:21 Permalink

  10 metri?! prietene, un bloc de 4 etaje are ~13 metri ceea ce inseamna k acolo e o gaura cat un bloc de 3 etaje… in poza postata de tine nu as spune ca sunt mai mult de 5 metri si in cazul asta iti spun ca de multe ori intalnesti fundatii mai serioase, decat ce se vede in poza, pentru vile cu maxim 2 etaje… poate gresesc eu dar asa vad situatia din poza postata de tine

 3. complicat 16 Ianuarie 2008 at 20:48 Permalink

  Mai nu fi naiv. Clinica aia nu se face pentru tine, binele tau sau buzunarele tale. Se face pentru banii lor, pe care ii vor lua de la stat sau de la viitoarele companii de asigurari private.
  Acolo vor lucra tot doctorii din spital, cum se intampla si acum. Crezi ca toate clinicile din prezent de unde au personalul?
  Si vor lucra pe bani mai buni si mai motivanti decat cei care ii da statul. Institutia atentiei in servicii medicale vine din anii de dupa revolutie in care personalul medical a fost cel mai slab platit comparativ cu pregatirea, nefiind o exceptie ca la jumatatea anilor 90 un medic din spitalul judetean sa fie platit mai prost decat o femeie de serviciu de la CFR. A, si asta e un caz real.
  Asta e, asta e mediul. Nu te poti astepta sa ii platesti prost sa salveze vieti si sa imbunatateasca sanatati daca ii platesti prost. Si nu poti sa ii invinovatesti ca primesc bani si s-au obisnuit cu metoda asta.
  E misto sa fii critic, dar fa-o cu cap. Daca nu, cazi in derizoriu si esti cam tanar pentru asta.


Lasa un comentariu