Colecția de reacții #20 (Bacău only)

După o lună și jumătate în care am neglijat această secțiune, revin cu rezumatul postărilor de pe Facebook din ultimele 40-45 de zile. Și nu oricum, ci cu un articol dedicat reacțiilor mele legate de evenimentele și lucrurile întâmplate în ultimele săptămâni în Bacău.

În cazul în care nu le-ați văzut deja pe Facebook, vă urez spor la citit și… privit! Asta pentru că o parte dintre ele sunt ilustrate cu imagini din teritoriu, ca să zic așa. 🙂

Azi: Full house la #idfest18, Festivalul național de teatru pentru tineri care se desfășoară zilele acestea în Bacău, la Teatrul Municipal Bacovia. Ajuns la edița cu numărul 18, acest eveniment anual este emblematic pentru felul în care adolescenții din oraș (și nu numai) își urmează și își pun în valoare pasiunile.

id fest 2017

Alaltăieri: Asta mi-ar plăcea să văd weekend de weekend în oraș: sport, cultură, evenimente care să adune comunitatea în același loc.

13 iulie: De jumătate de oră ascult conferința de presă a primarului Necula, convocată pentru a ne spune ce (NU) a făcut în primul an al mandatului său, iar singurele lucruri pe care le aud sunt „penalii de la PNL”, că „actorii politici locali” nu îl lasă în pace, ce grea moștenire administrativă a preluat și tot felul de alte lucruri despre fosta administrație. E clar. Colac peste pupăză, vorbește despre el la persoana a treia.

10 iulie: Râde ciob de oală spartă – cam așa sunt desenele PNL Bacău despre primul an din mandatul actualului primar. Totuși, sunt amuzante și adevărate.

cosmin necula minciuni pnl

5 iulie: Cam cât de penibil este să te fotografiezi cu o amărâtă operațiune de peticire a unei gropi de pe Prelungirea Bradului, stradă care ar trebui reabilitată integral, cap-coadă? Ne arată viceprimarul Ștefan. Atât de penibil!

dragos stefan poza groapa

4 iulie: Asta spune multe despre primul an din mandatul actualului primar al Bacăului.

primaria bacau cosmin necula investitii publice

4 iulie: Dacă citiți rubrica cu “să ne cunoaștem primarii” din Deșteptarea, dedicată edililor din comunele județului Bacău, veți spune că în zona rurală băcăuană curge lapte și miere, nu alta…

3 iulie: Apropo de diferența dintre Hramul Bacăului și Street Delivery, cele două evenimente care s-au desfășurat în weekend în oraș, dar de data asta din perspectiva de avizare:
– pentru Hramul Bacăului au fost închise o stradă și o parcare uriașă în imediata vecinătate a Spitalului Județean de Urgență, Primăria acordând aprobare fără ezitare pe ultima sută de metri;
– pentru Street Delivery a fost nevoie doar de zona carosabilă din jurul Teatrului de Vară, evenimentul ținându-se aici după ce Primăria a refuzat avizarea desfășurării lui pe str. Iernii, așa cum a decis Consiliul Local în luna mai, deci cu multe săptămâni înainte.
Pentru unii mumă, pentru alții ciumă?

23 iunie: “În mandatul meu nu veți mai vedea tiribombe în mijlocul orașului.” Ghiciți autorul acestei promisiuni. 🙂

tiribombe bacau 2017

18 iunie: Kovesi are dreptate. Sunt dosare care stau pe loc de ani de zile. A se vedea Structura Teritorială de la Bacău și cauzele în care este cercetată gașca de PSD-iști. Au trecut 3 ani de la perchezițiile din vara anului 2014. Care-i rezultatul?

15 iunie: Ca de obicei, gruparea PSD-istă băcăuană nu se urcă pe val și pariază pe trecut, pe calul necâștigător. Au făcut-o din nou astăzi, când prin vocea senatorului Dragoș Benea s-au poziționat în tabăra lui Liviu Dragnea, cea a corupților. E de înțeles, ambii baroni au interese comune: să pună capac justiției. Drum bun și cale bătută!

benea dragnea necula

15 iunie: Acel moment în care, în sfârșit, ajung la partea de cercetare și studii de caz a lucrării de disertație. Dacă la licență am avut sub lupă abaterile constatate de Curtea de Conturi la nivelul unităților de învățământ preuniversitar (mai ales la nivel local), de data aceasta mi-am propus să analizez și să fac o serie de considerații cu privire la controalele Curții de Conturi din ultimii 4 ani (pentru perioada 2012-2015) la instituțiile publice din județul Bacău.

P.S.: da, cel mai bine înveți administrație pe băncile facultății atunci când ești pus în postura celui care controlează și auditează. Vezi exact unde și cum se greșește în administrația publică.

14 iunie: În ritmul ăsta, în curând se vor elibera bilete de ordine pentru tăierea panglicilor.

panglica bacau hospice lumina

7 iunie: Sunt întrebat care este creșterea salarială în cazul consilierilor locali, ca urmare a adoptării Legii salarizării unitare. În primul rând, consilierii locali nu iau salariu, ci indemnizație. Iar ca să răspund, aceasta rămâne la fabulosul cuantum de maximum 10% pe lună din remunerația primarului. Faceți voi calculele.

One thought on “Colecția de reacții #20 (Bacău only)

  1. La ce torpile le dai ăstora, eu chiar nu pot să înțeleg cum pot unii încă să alimenteze teoria aia cum că ai avea vreo înțelegere cu PSD-ul. Felicitări pentru opoziția pe care o faci! PNL Bacău ar trebui să ia lecții sau să te recruteze și să te pună direct șef. Keep it up!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *