Colecția de reacții #8 (jumătate din August)

Luni, 15 August 2016 | Pareri personale | 1 comentariu

Chiar dacă în ultima perioadă am fost mai mult pe drumuri, n-am putut sta departe de spațiul public (în general de cel online) și am avut reacții pe diverse subiecte care mă preocupă: Bacău (desigur), învățământ, politică, tineret și puțină muzică electronică.

Am selectat 8 dintre postările mele pe Facebook din aceste prime 2 săptămâni ale lunii august:

Azi, 15 august: Chiar și de pe un deal deloc populat și puțin explorat din estul orașului îți dai seama că Bacăul trebuie “rotunjit” spre est și vest și că dezvoltarea acestuia s-a făcut destul pe axa N-S, adică de-a lungul E85.

Azi, 15 august: În sfârșit, avem acoperire 4G de la Digi Mobil și în Bacău. LTE! P.S.: Da, am zis pa Orange-ului de câteva luni bune și mă felicit pentru decizie. :)

Ieri, 14 august: Recomandare de weekend pentru amatorii de conspirații cu Soroș: DC Leaks. Găsiți multe mențiuni despre România printre documentele hackuite: strategii, planuri, persoane, organizații partenere etc.

Sâmbătă, 13 august: Că Theodora Șotcan, vicepreședinte PSD Bacău ce pare a fi inspector școlar general pe vecie, desfășoară periodic cruciade de pesedizare a învățământului băcăuan nu mai e un secret. Din punct de vedere moral, e foarte trist ce se întâmplă.

Totuși, problema ține în primul rând de partea legală. Surpriză! Pentru că Guvernul doarme în papuci și ține, prin Ministerul Educației, concursurile pentru directori suspendate, inspectoratele școlare pot numi directori la școli și licee prin delegație.

În fine, eu rămân la ideea că aceste concursuri de ocupare a funcțiilor de conducere ale școlilor și liceelor trebuie organizate de autoritățile locale, nu de instituțiile deconcentrate ale Guvernului în teritoriu. Și mai cred că inspectoratele școlare județene ar trebui desființate și înlocuite cu direcții locale de învățământ care să fie în subordinea Consiliului Local. Asta așa, de dragul descentralizării.

Miercuri, 11 august: Da, putem și noi! Titlul de Capitală Tineretului din România nu este despre ceea ce avem, ci mai ales despre ceea ce putem face pe zona de tineret. Eu văd această candidatură nu ca ceva ce neapărat trebuie să reușim, ci în primul rând ca pe o dezbatere despre problemele tinerilor din Bacău.

Sunt lucruri pe care executivul poate și trebuie să și le asume odată cu o astfel de candidatură pe care am propus-o încă de dinaintea campaniei pentru locale: realizarea unui centru de tineret, redactarea unei strategii de tineret la nivel local, politici publice concrete prin care tinerii ca mine să nu mai plece din Bacău sau să se întoarcă după terminarea studiilor etc.

Încă o dată, cine se bagă la conceperea proiectului de candidatură? Gabriel (STEP) a spus deja da.

Duminică, 7 august: Trance till the morning light with Armin van Buuren! Dacă asta nu justifică destul o scenă trance sau măcar o zi trance & progressive la mainstage @ Untold 2017, nu știu ce altceva ar putea să o facă…

Vineri, 5 august: Concluzia unuia după prima seară de la Untold: “Naiviilor,masoneria face niste mici teste,sa vada cum reactioneaza turma,la bratari cu coduri de bare si viata fara cash,n are nici o treaba cu doba:))“. Ok…

Miercuri, 3 august: Fraza 1: “am evitat departajările ideologice, pentru a avea în rândurile noastre şi oameni de stânga, şi oameni de dreapta, la fel am evitat şi departajările modernist – tradiţionalist, pentru a avea şi oameni cu gândire conservatoare, şi oameni cu concepţii moderniste”

Fraza 2: “Ne dorim foarte mult ca formarea Guvernului să depindă de mandatele pe care sperăm să le obţinem, pentru ca viitorul program de guvernare să includă principiile la care ne-am referit”

Ambele îi aparțin lui Nicușor Dan.

Trei întrebări:
– 1. Cum se poate numi abordarea asta politică mainstream, pe sistemul “de toate pentru toți”, dacă nu populistă?
– 2. Ne hotărâm și noi ce valori și principii avem?
– 3. Care e acea viziunea de guvernare, în afară de “suntem USR, vrem în Parlament și să devenim viitorul partid de departajare”?

Zilele trecute, la Timișoara, Capitala pilot a Tineretului din România

cristian ghinghes timisoara august 2016

1 comentariu la “Colecția de reacții #8 (jumătate din August)”

  1. Mihai 16 August 2016 at 11:11 Permalink

    1. Socialista! Erai mic si nu ai auzit de Marx. 2. Au hotarat altii si le promoveaza in massmedia si noi nu ne opunem! 3. Dupa noi, tot noi! Caragiale.


Lasa un comentariu